MENÜ

Nihayet isabet!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu durum Beşiktaş'ta son yıllarda hep bir kriz olarak sahaya yansıdı. Münch ve Üzülmez'den sonra sol hep sıkıntılıydı. Nihayet nokta atışı yapıldı!

Bu nedenle hem savunması, hem hücum hattı yüzde 100 kaliteli bir kadrosu olmadı Beşiktaş'ın.

Şimdi ise bir kanatta yıllardır Türkiye'nin en iyi sağ beki olarak gösterilen Gökhan Gönül var. Diğerindeyse Barcelona'dan transfer edilen Adriano! Üstelik 600 bin Euro'ya...

'Kolarov mu, Adriano mu?' tartışmalarının yapılması bile Beşiktaş yönetiminin ne kadar doğru bir transfer politikası izlediğini gözler önüne seriyor. Bu konuda yönetimi tebrik etmek gerek.

BÜYÜK FARK YOK

Öncelikle iki oyuncu arasında çok büyük bir kalite farkı olduğu söylenemez. (Oyuncu transferinde maliyeti yükseltmeden kalite çıtasını belli bir noktada tutarak önemli işlere imza atıyorlar. Az önceki tebrik bu yüzden!)

Adriano, Kolarov'dan daha fazla katkı verebilecek bir oyuncu. Hep sözünü ettiğimiz, o muhteşem Barcelona yapısının bir parçası. Katalanlar'la çok maça çıktı. Devler Ligi tecrübesi de yüksek.

İleri uçta Beşiktaş'ın top cambazı Quaresma, yanında takımı sırtlayan Oğuzhan, orta sahanın direği Atiba ile ekstra güzel işler çıkaracağına şüphe yok.

Siyah Beyazlılar forvete de nokta atışı bir transfer yaparsa geçen sene çıkmış olduğu seviyenin üstüne çıkabilir. Ve taraftarları sevindirir.

Taraftar demişken belirtelim; Brezilyalı oyuncular, futbolseverlerle bütünleşmeyi iyi biliyor. Tribünlerdeki pozitif enerjiyi sahaya yansıtabiliyor. Beşiktaş taraftarının enerjisini onu ateşleyecektir.

Adriano sol bek dışında, sağ bek, sol ön, stoper ve orta sahada da görev
yapabilen bir oyuncu. Barcelona'yı yakından takip eden biri olarak iki ayağına da inanılmaz hakim biri olduğunu söyleyebilirim. Sağ ayağıyla da sol ayağıyla olduğu kadar etkili toplara vurabiliyor.

Tecrübeli isim, Güneş'in ofansif oynamayı seven takımında hızlı bir bek olarak savunmaya dönüşlerde de fayda sağlayacaktır.

Uzun lafın kısası;

Maliyeti avantaj!
Tecrübesi avantaj!
Kaldırdığı kupalar avantaj!
Fizik gücü ve hızı avantaj!
Marcelo ve Rhodolfo'yla savunmanın Brezilyalılar'a teslim edilmesi avantaj!

YORUM YAZ