MENÜ

Tayfur Havutçu ve gençler...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tayfur Havutçu’ya anlamak zor değil elbette... Fırsatı yakalamışken ‘kalıcı’ olmak adına elindeki kozları kullanması anlayışla karşılanabilir, ne var ki birileri, ‘kaş yaparken göz çıkardığını’ aktarmalı genç teknik adama!

Aklı karışık, kondisyonu en alt seviyedeki Guti’yi, attığı gole karşın Mehmet Aurelio’yu sahaya sürerek geceyi kurtarırken gençleri göz ardı etmesini en azından ben kabullenemiyorum. Bülent Ünder ‘gidici’ olduğunu bilmesi nedeniyle mi benzer yanılgıyı yaşamıyor? Gençler futbolcular; Çağlar, Serkan Kurtuluş, Aydın’ı derbide sahaya sürüp özgüvenlerini pekiştiriyor ve doğrusunu yapıyor. Bu saatten sonra Beşiktaş, Galatasaray’ı yense, yengiyi farkla örtüştürse ne olacak?

Tayfur Havutçu geride kalan haftalarda Beşiktaş’a ‘bir adet’ genç yetenek kazandırırsa, sanıyorum o zaman teknik direktör olarak rüştünü ispat edecek! Tipik Beşiktaş izledik dün gece; ilk yarıda suskun ikinci yarıda coşkun... İlk bölümde Galatasaray’ın üstünlüğü vardı oyunda, kanatları fazlaca rahat kullandılar Sarı-Kırmızılı formayı giyen oyuncular. İkinci bölümde ise Beşiktaş’ta istemini ve de özgüvenini yitiren Bobo trajedisi yaşandı. Topu boş kale yerine direğe nişanlaması, sadece iki dakika sonrasında benzerini yapması, bir sonrasında da saç-baş yoldurtması, sabır sınırlarını zorladı Beşiktaşlılar’ın!

‘Golcü Bobo’nun dün geceki beceri yoksunluğuna karşın Beşiktaş kazandı. Üstelik Aurelio ile Simao’nun golleri Beşiktaşlı genç futbolculara son dakikalarda oyuna girme yolunu da açtı ancak tatmin edici olamadı! Ligde iddiasını yitirmiş iki ekibi de kutlamak gerekli, futbolu çirkinleştirmekten özenle kaçındıkları için...

YORUM YAZ