Samet Aybaba'ya destek...

Haberin Devamı ›
Sonunda üzerindeki ‘ölü toprağını’ atmayı başardı Beşiktaş, gücü sınırlı rakibi Elazığspor karşısında... Ecnebi erozyonunu, parasal daraltıyı iteleyip sahada takım oldu ve alkışı hak etti dün gece.
Tek puanlı Elazığspor karşısında elde edilen farklı yengi alkışlanmalı mı? Kesinlikle evet, zira; Beşiktaş uzun sürenin ardından takım oyunu oynadı, üstelik zaman zaman aksayan Olcay ve Uğur Boral’a karşın. İlk yarıda sol kanat tamamen unutuldu ve Beşiktaş’ın hücum kurgusu sağ kanat üzerinde kuruldu. Hilbert’e fazlaca iş düştü o da yılmadı Holosko ile uyum içinde çalıştı. İkinci bölümde yerini Almeida’ya bırakan Batuhan, sınırlı sayıdaki ortadan yararlanamadığı gibi ortadan gelen topları da eziverdi! Önce Necip, sonra Sivok attı, ama pasları veren Manuel Fernandez oldu, Hilbert de vuruşu ile skoru belirledi. Elbette ki konuk ekibin savunma elemanları yaptıkları bireysel hatalarla gollere davetiye çıkardılar, ancak Beşiktaşlı oyuncuların hakkını da teslim etmeli. Öylesine baskılı oynadılar ki, rakip kim olursa olsun açık vermesi kaçınılmazdı! Sahanın en iyisi tartışmasız Fernandes’di.
Portekizli oyuncu ‘imitasyon’ vatandaşları olmadığında takımı yönlendiriyor, skoru belirleyen isim oluyor. Elazığspor karşısında da oyuna benliğini vererek bunu başardı. Beşiktaş’ın ivedi olarak bir, iki takviyeye gereksinimi var kaçınılmaz. Batuhan ile Almeida arzulanan düzeye gelene kadar sezon ortası olacak. Beşiktaş yokluklar içinde baskılı futbol oynayıp yengilere imza atabiliyor ise bunun ardındaki isim kuşkusuz Samet Aybaba ve yardımcıları. Beşiktaşlılar teknik direktörleri Samet Aybaba’ya destek vermeliler ki, yengiler art arda gelsin... Kanımca, Sivok’un yaptığı hareket kırmızı kart ve penaltıydı.