MENÜ

Evde kalan kız: Quaresma!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çocukluk, sonrasında mesai arkadaşım, eski apartman komşum İsmet Berkan’ın Beşiktaş Kulübü’ndeki görevinden istifanın nedenini bilmiyorum, merak edip sormadım da... Ancak tahmin etmek hiç de güç değil! Nedense ‘bir süredir’ Beşiktaş’a karşı duyduğum ilgiyi yitirdim. Pazar günkü derbi sonucu üzerine ahkam bile kesmek gelmiyor içimden. Oysa gençlere yönelik politikayı benimseyip, geride kalan sezon; ‘maçlara gençlerle çıkın’ önerisini de sunmuştum. Ne var ki gelinen nokta, farklılık içermeye başladı. Özel yaşamı ile ön plana çıkan başkan, ekrandaki her spor programına telefonla bağlanıp birbirinden tutarsız açıklamalar yapan yönetici topluluğu, söylemlerine anlam yüklemekte zorlandığım asbaşkan... Beşiktaş zoru başarıp sahadaki kaotik ortamı aşsa bu kez gündemdeki yerini ‘yönetim kargaşası’ ile alacak hiç kuşkusuz.

Yönetici olarak tanımlanan ve kulübün tutarsız ‘politikasını belirleyen ekip’ işin içinden çıkamadığı anlarda, topu direkt Samet Aybaba’ya atıyor, deneyimli teknik adam da sesini ya şimdilik çıkarmıyor ya da çıkartamıyor! Dışarıdan görünen; ‘Samet-yönetim el ele tribünlere...’ Bir yanda ‘Bırakın gideyim’ diyen ve inandırıcılıktan uzak sakatlığının ardına sığınan Hugo Almeida, diğer yanda; ‘Ölsem ücretimde beş kuruş indirim yapmam’ açıklamasını menajeri aracılığı ile sunan Ricardo Quaresma, diğer yanda sahada ‘cılız’ kalan Beşiktaş...

Bu işin içinden kim çıkacak? Belleğindeki sorunu aşamayan, aşması da zor gözüken Quaresma’yı Galatasaray’a karşı sahaya sürmemek mantıklı mı? Artık kabul etmek gerek; Querasma, Beşiktaş’ın evde kalan kızıdır! Üzülmek neye yarar, isteyeni yok, ufukta imza gözükmüyor. Genelde Anadolu’da bu gerçeği kabullenen aileler evlatlarına sahip çıkar ve evin işlerini de ‘eş adayı’ bulamakta güçlük çeken kızlarının üzerine yıkarlar! Evde kalan kızlar da konuklar geldiğinde tüm maharetlerini sunarlar... Galiba bu olanağı Quaresma’ya da sunmak gerekli, olur ya belki kısmeti çıkar!

YORUM YAZ