MENÜ

Kör değiliz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kiev Olimpiyat Stadı’nda 90 dakikanın sonunda tabelada yazan 6-0’lık skor, iki takım için de şaşırtıcı bir sonuçtu. Karşılaşmaya ilk olarak Ukrayna cephesinden bakarsak, maç öncesinde hiçbir Ukraynalı, bu farklı skoru tahmin edemezdi. Hatta Kiev’li taraftarlar, ilk düdük öncesinde beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu düşünüyordu ama yaklaşık 15 bin taraftarın yer aldığı Kiev Olimpiyat Stadı’nda Şampiyonlar Ligi tarihine geçecek bir sonuç alındı. B Grubu son maçı öncesinde Dinamo Kiev’in bir şansının olmaması ve havanın kar yağışlı olması gibi etkenler, taraftarların bu maçı sıcak evlerinde izlemesine yol açtı.

Penaltı olmasaydı farklı zafer olmazdı

Bu maça Beşiktaş cephesinden bakacak olursak tablo, onlar için çok karanlıktı. Hakem Craig Thomson’un kararlarının, Türkler’in futbolunu olumsuz etkilediği bir gerçek. Ukrayna futbolunu yakından tanıyan ve kör olmayan bir gazeteci olarak söylüyorum, maçın kader anı Beck’in kırmızı kart görüp penaltı noktasının gösterildiği pozisyondu. Dinamo Kiev’in ilk golü tartışmaya kapalı bir goldü. Ama ikinci gol öncesinde verilen kırmızı kart ve penaltı kararları için skandal kelimesini kullanabiliriz. Eğer saniyeler içerisinde bu 2 yanlış karar verilmeseydi maçın 6-0 bitmesi imkansızdı.

6. gol ofsayttı

90 dakika genelinde Beşiktaş savunma hattının Dinamo Kiev’in hücumcuları karşısında etkisiz kalması da sonucun bu kadar farklı olmasının bir diğer etmeniydi. Dinamo’lu futbolcular, kontratakları oldukça rahat yaptılar. Orta alanı çabucak geçtiklerinde onları durduracak bir savunma hattı olmadığı için neredeyse her vurdukları top Beşiktaş’ın kalesine girdi. Ek olarak söylemeden geçmem doğru olmaz, Dinamo Kiev’in attığı 6. gol de ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılmalıydı.

Bu maçın rövanşı olmaz

Tabii ki 6-0’lık skor beklenen bir sonuç değildi. Belki bu skor, Dinamo’nun tarihinde; 5, 10, 20 hatta daha uzun yıllar yer alacak ve çok konuşulacak. Ama bu sonucun Dinamo cephesinde mutlulukla anılacağını sanmıyorum. İki kulübün tarafı da, skandal hakem kararlarının gölge düşürdüğü bu maç sebebiyle sıradaki karşılaşmaya bir intikam ya da rövanş gözüyle bakmayacak.

YORUM YAZ