MENÜ

Yaş sadece bir sayı dostum

Abone Ol Google News

Genç Rıdvan, geçen hafta ilk yarıda savunmada biraz telaşlıydı. Dün gece ise ilk 45’te Beşiktaş’ı defansif açıdan iki kez ipten aldı. Rıdvan, 11’de çizgiden çıkardığı top sonrası 23’te Ömer Ali karşısında savunmanın son adamı olarak son derece kritik ve doğru bir müdahale ile golü engelledi. 48’deki stoper kademesine girmesi de başarılıydı. Rıdvan, ofansif açıdan da etkiliydi. Burak’ın perdeyi açan usta işi gol vuruşu öncesi topu getirip santrforuna ulaştıran isim de Rıdvan oldu. Burak zaten son 10 yıldır Süper Lig’de golün eş anlamlarından birisi, Sergen Yalçın yönetiminde oyununa bir boyut daha ekledi. Burak gol atmak için takımın kalanının ona servis yapmasıyla yetinmiyor, yeni tip merkez forvetler gibi takımın gol atması için de alan kat ediyor, pas istasyonu oluyor. Burak, Diaby’nin ve Lens’in gollerinde bu oyun repertuarına eklediği yeni özelliğini ne kadar geliştirdiğini gösteren cinsten asistlere imza attı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

200. maçına çıkacak Atiba’nın emeklerini sembolik olarak takdir edecek plaketi kimin Atiba’ya takdim edeceğine TFF neden ve nasıl karışabilir? Bu protokol falan değil saçmalık, kulübün bir yaşayan efsanesi Sergen Yalçın diğerine vermeyecek de kim plaket verecek?

Haberin Devamı

Maçın yıldızı

Burak Yılmaz gerçekten de pandemi arasında kendisine iyi bakmış, ayrıca Sergen Yalçın’ın ondan istediklerine de yüzde 100 odaklanmış, konsantre olmuş durumda.

Maçın olayı

Yayıncı kuruluşun garip kamera kadrajı anlayışı nedeniyle ilk 45 boyunca Beşiktaş’ın kendi solu, Konyaspor’un ise kendi sağından atak geliştiren oyuncuların kafaları yerine dakika ve skoru gösteren grafiği görmek zorunda kalmamız.

Kısa mesaj

Atiba’nın ikinci kez dalya demesi, genç Rıdvan’ın pozisyon alma olgunluğu, Burak Yılmaz’ın daha yıllarca katkı verebileceğinin sinyallerini verdiği performansı: Futbolda yaşlara ezbere takılmayalım, Rıdvan’ın pozisyon bilgisi ne kadar olgunsa Burak’ın performansı da o kadar taze!

YORUM YAZ