MENÜ

Total Vedat!

Abone Ol Google News

Sezon başında Gaziantep’in ismi Gazişehir’ken Kadıköy’deki maçta tribünleri fazlasıyla umutlandıran cinsten akıcı ofansif futbol oynayan bir Fenerbahçe vardı. Dün gece ise ilk yarıda tam tersi bir Fenerbahçe izledik çünkü ilk 11’deki 4 oyuncu en iyi oynadıkları mevkilerden farklı yerde başladılar: Sağ kanat Dirar sol bekte, forvet Kruse sol kanatta, defansif orta sahalardan Tolga sağ önde Jailson ise stoperde. Gaziantep ilk 10 dakikada Dirar-Kruse kanadından etkili geldi. Artık Ersun hoca bu yüzden mi bilinmez bir süre sonra oyuncuların yerlerini değiştirdi. Hâlbuki asıl yapması gereken Deniz Türüç, Ferdi, Rodrigues üçlüsünden ikisinin olduğu bir 11’le başlamaktı. İkinci yarıya en azından Rodrigues’le başlayınca Fenerbahçe’nin tıkalı hücum damarı açıldı. Kruse fiziksel açıdan biraz toparlanmış ama kariyer ortalama seviyesi daha yüksek. Vedat Muriç ise her maç üstüne koyuyor, artık kafası ve solu kadar sağıyla da üretiyor.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Muriç’in kupalig maçı tercihinde gördüğü 2. sarıdan kırmızı çok tartışıldı. Peki, asıl tartışılması gereken bu manipüle edilmeye çok açık aptalca kuralın kendisi değil mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Solak Vedat Muriç sağ ayağıyla bir asist yaptı, bir de güzel gol attı. Ayrıca hem çok iyi ofansif servisler yaptı hem de yerden havadan orta sahası ve savunmasına büyük yardımlarda bulundu.

Maçın olayı

Hüseyin Göçek’in geçen sezon Serdar Aziz’in Galatasaray’da oynadığı dönemdeki VAR masasındaki hakeme güvenme hatasından ders alıp pozisyonu bizzat gidip izledikten sonra doğru kararı vermesi.

Kısa mesaj

Halen orijinal sol bek ve majör stoper alınmaması giden Comolli’ye fatura edilebilirse de Ersun hocanın Deniz Türüç, Ferdi, Rodrigues gibi gerçek kanat forvetleri varken ilk 11’de hiçbiriyle başlamaması tamamen hocanın çelişkisi.

YORUM YAZ