MENÜ

Taraftarı asla küçümseyemezsiniz

Abone Ol Google News

“Bir grup taraftar” sözü hiç hoş değil. Sadece Beşiktaş’ta değil dünyanın her yerinde futbolcular, teknik direktörler ve yöneticiler geçicidir. Taraftar, kulübün asıl sahibidir. Bu, “Taraftar ne derse sorgusuz sualsiz o olsun” anlamına gelmiyor ancak hiçbir futbol kulübünde bu kadar “taraftara rağmen” inadına iş yapıp başarılı olan da görülmemiştir. Son tahlilde futbol taraftar için oynanıyor ve her kulüp taraftarının ona duyduğu sevgi kadar büyüktür. Totti bir gün başka takım çalıştırıp Roma’ya rakip olabilir ama dededen Roma taraftarı dondurmacı Paolo asla Roma’ya rakip olmaz.

Haberin Devamı

Özür dilenmeliydi

Taraftar taraftardır, bir “grup taraftar” diye bir şey olmaz. Maç bile yokken yaz sıcağında arma sevdası uğruna toplanıp kulübün daha iyi olmasını talep edenlerle aynı fikirde olmayabilirsiniz ama onları yok sayamaz, küçümseyemezsiniz! Orhan Ak tartışmasına da bu çerçeveden bakmak zorundayız. Abdullah Avcı teknik heyet, ekip çalışmasına inanan bir isim, bu herkesin malumu. O zaman teknik direktörlük ile ilgili Avcı ile görüşürken Orhan Ak meselesi de görüşmede ciddiyetle ele alınmalıydı. Deniz otobüsü tartışmasında haksız olan Orhan Ak en azından Avcı’nın ekibinde göreve getirildiğinde konu aydınlatılmalı, özür dilenmeliydi. Kısacası zamana bırakıp halı altına gizlemeye çalışmak yerine bir şey yapılmalıydı.

Haberin Devamı

Bütün köşeler aynı değerdedir!

Misal Şenol Güneş, Burak Yılmaz transferi sürecinde gerekeni yaptı, elini değil adeta kafasını taşın altına soktu. Büyük camialarda yöneticilik sızlanma değil, fedakarca çalışma yapma yeridir. Başkan Fikret Orman bu ilk yıllarındaki başarıyı kimlerle ve nasıl ortaklaşa çalışarak yakaladığını iyi hesap edemediği için şu anda haklı olarak eleştiriliyor. Dere geçerken at değiştirmek hataydı lakin tüm başarıları kendine mal edip başarısızlıkları başkalarına mal etmeye çalışmak daha büyük bir hata. İki sezon üst üste şampiyonlukta da gördüğümüz gibi başarılı bir kulüp kare gibidir: Dört köşesinden birisi taraftar, bir diğeri yönetim diğer ikisi de teknik direktör ve futbolculardır; doğal olarak her karede olduğu gibi köşeler eşit ve aynı değerdedir.

YORUM YAZ