MENÜ

Taraftara kulak verin!

Abone Ol Google News

Maçın ilk 5 dakikasında taraftarın sahaya sırtını dönmesi kısaca yönetime direkt mesaj: Kongrede sakın yeniden aday olmayın! Bu filmi daha önce de gördük sonu çok kötü bitmişti: Fikret Orman kongrede yeniden seçilmesine rağmen daha ilk maçta taraftar o yönetimi istemediğini yüksek sesle haykırmıştı. Gerisi malum! Aboubakar’ın şahane golünden sonra Kamerunlu gol makinesinin hakkını veren taraftar kısa süre sonra Ahmet Nur Çebi’ye kongrede aday olmaması için bir uyarıda daha bulundu: “Bize değil başka takıma başkan ol!”

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman başkanken yönetime çok iyi katkı vermişti. Fikret Orman ile Çebi’nin bozuştuğu gün Beşiktaş’ın sürdürülebilir başarısı sekteye uğradı. Orman’ın kendisini başarıya taşıyan yol arkadaşlarının değiştirme hatasını başkan olunca Ahmet Nur Çebi de tekrarladı ve ortaya şimdiki ucube durum çıktı. Sergen Yalçın şampiyonluğunda yönetimde icabında başkan Ahmet Nur Çebi’ye itiraz edip fikrini değiştirebilen kişiler vardı. Hatta o isimlerden bazıları zamanında başkan Fikret Orman’a da itiraz edip ikna edebilen aynı kişilerdi. Futboldan, kadro kimyasından da anlayan kişilerdi. Açıkçası Ahmet Nur Çebi’nin yeni yönetiminde yer alanlar kötü insan olmasalar da futbol ve kadro kimyası konusunda yetkin değillerdi ki tüm yetkiyi önce Ceyhun Kazancı’ya sonra da Şenol Güneş’e devrettiler.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir başarı...

Bu tek adam “Leviathan” modeli önce Ceyhun Kazancı’yı sonra da Şenol hocayı yedi. Futbol kolektif bir oyundur ve kolektif yönetim anlayışıyla başarı gelir. Tıpkı feda sezonundan Şampiyonlar Ligi’nde namağlup liderlik başarısı sürecinde olduğu gibi. Kongrede aday olacaklar bu Beşiktaş gerçeğinden hareket etmezse tekrar sürdürülebilir başarının gelmesi mümkün değil. Futbol ve onu oynayan futbolcuları bilmeyenler iyi bir takım oluşturamazlar, harcadıkları paralar da kulübün borcunu büyütmekten başka işe yaramaz.

YORUM YAZ