MENÜ

Süper Altay

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Aboubakar topla her buluştuğunda tehlikeliydi. Vida ile golü bulduktan sonra rakipte Altay kadar harika bir kaleci olmasaydı, maçı çoktan bitirebilirdi. Bunda Altay'ın performansı kadar, hatalı tercihlerin de etkisi vardı.

Haberin Devamı

Samatta Fenerbahçe’de, Llajiç ise Beşiktaş’ta ilk yarıda adeta yokları oynadılar. Fenerbahçe, Osayi ile NSakala birebir kaldığında pozisyonlarda ilk 45’te tehlikeli oldu. Bunların birinde Ersin çok kritik bir kurtarışa imza attı. Beşiktaş ise ilk yarıda Aboubakar topla her buluştuğunda tehlikeliydi. Ancak hem kaleci Altay iki kritik kurtarış yaptı hem de Beşiktaş ilk 35 dakikada aylardır yapmadığı cinsten pas hataları yapınca kendisini liderliğe taşıyan oyun kalitesini sadece ilk yarının sonlarında sergileyip baskı kurabildi. İlk yarıda Halil Umut Meler de standardının altında kaldı, özellikle faullerde standardı tutturamadı!

Ersin de çok iyi çıkardı

2. yarıda duran topta Ghezzal’in inceciliği ile Vida’nın fırsatçılığı birleşince Beşiktaş öne geçti. Maçın kalanında rakip kalede Altay kadar harika bir kaleci olmasaydı maçı çoktan bitirecek kadar tehlikeli pozisyon da geliştirdi ama sonuçta Ozan’ın çok kaliteli şutu skoru belirledi. Altay’ın özellikle Aboubakar karşısındaki kurtarışları çok etkileyiciydi, Ersin de Sosa’nın frikiğini çok iyi çıkardı. Lakin Beşiktaşlı oyuncular 80’den sonra üç net pozisyonda kaçırdıklarında daha iyi vuruşlar yapabilirlerdi.

Haberin Devamı

Kupa yorgunluğu vardı...

Kartal'ın ikinci golü bulamaması Altay’ın kalecilik kalitesi kadar kendi hatalı tercihlerinin de sonucu. Son bölümde Fenerbahçe A planında sahaya sürdü; Osayi ve Valencia çıktıktan sonra çok daha etkili oldu. Bunda şüphesiz Beşiktaş’ın geçtiğimiz salı gecesi kupada oynadığı ekstra 120 dakikanın yorgunluğu da belirleyici oldu. Sergen Yalçın hoca bazı yıpranmış isimleri daha önce oyundan alabilirdi. Tabii oyuna alınabilecek oyuncular ne durumdaydı, bunu da irdelemek gerek.

YORUM YAZ