MENÜ

Standartsız, istikrarsız

Abone Ol Google News

Göztepe bu haftaya kadar ligde ceza alanı dışından en çok gol atan takımlardandı. Misal Castro geçen hafta da uzaktan şutla golünü atmıştı. Yine iyi vurdu ancak Fenerbahçe takım savunmasının pozisyon hatası artı gerekli defansif hamlenin yapılmaması da golün olmasına neden oldu. İlhan Palut, rakibe göre kendi takımının oyununu taktiksel açıdan esnetebilen yeni ekol hocalardan. Fenerbahçe’nin merkezde yoğunlaşarak oynamasına rağmen dönen topları gereği kadar toplayamamasının ve bu yüzden çok uzun mesafelerde geri koşmak zorunda kalmasının maç içinde sebep olduğu istikrarsızlığı çok iyi tespit etmiş. Göztepe’yi de oradan yola çıkarak oynattı. Vedat sahada değilken Fenerbahçe zaten ofansif açıdan tek boyutlu kalıyor, Vedat girince Kruse de en azından 2. golde klasını gösterdi. Diğer türlü Fenerbahçe’nin gol atma şansı duran toplara kalıyor, onlarda da sık sık direğe takılıyor. Türk hakemlerinin takıldığı direk de şüphesiz standartsızlıkları.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Ozan sağ bekte, sağ bek Dirar sol bekte başladı, birçok oyuncunun mevkisi değişti. Şampiyonluk hedefiyle kurulan kadroda sadece bir oyuncunun birinci mevkisinin sol bek olması ne kadar iyi bir fikir?

Haberin Devamı

Maçın starı

Serdar Aziz hem kritik müdahaleleri ile golleri engelledi hem de ekstra bir gol attı.

Maçın olayı

Süper Lig hakemlerinin standartsızlığının zirve yapması. İptal edilen penaltıda Altay’ın iki ayağı da çizgide değildi. Ancak geçen hafta Malatya’da Emre’nin kaçırdığı penaltıda da kaleci Farnolle’un iki ayağı çizgide değildi, tekrarlanmadı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe şampiyonluk iddiasını güçlendirmek istiyorsa, devre arasında öncelikle skorer bir kanat forvet ve alternatif sol bek transfer etmeli.

YORUM YAZ