MENÜ

Soso out, Sosa in!

Abone Ol Google News

Sahte 9 rolüyle Galatasaray’ın Başakşehir’e karşı 80 dakika üstün oynamasını sağlayan Emre Akbaba maça çok iyi başlamıştı. Seri’nin derin oyun kurucu, Akbaba’nın sahte 9 olduğu bu düzendeki pas akıcılığı, Galatasaray’ın 10. dakikada Trabzonspor’un yoğun ön alan presinden çok iyi çıkarak ilk net pozisyonunu da oluşturdu. Sonrası herkesin malumu: “Soso” Feghouli sorumsuz davranışı ile Galatasaray’ı 10 kişi bıraktı. Cüneyt Çakır’ın ikinci kez VAR’a başvurusu ise maçın ilk golünü penaltıdan getirdi. Maç 11’e 11’ken Galatasaray golü bulamadıysa yine Belhanda ve Ömer Bayram’ın aksamasından dolayı bulamadı. Lemina yokken de Saracchi savunmada daha fazla aksadı. Trabzonspor, maç 11’e 10 olduğunda geçtiğimiz haftalarda puan kayıplarına sebep olan gerginliğinden sıyrıldı. Sosa’nın liderliğiyle skoru korumakla kalmadı, bu kez doğrusunu yaparak skoru geliştirecek golü aradı, buldu. Novak kadar etkili ofansif kafa vuruşları yapan sol bek de Sosa gibi diyagonal topları dibine girerek bu kadar iyi atan orta saha da ülkemizde ender bulunan cinsten.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Haberin Devamı

VAR olmasaydı maç 11’e 11 devam edecek ve ilk yarı skoru 0-0 mı olacaktı?

Maçın starı

İlk 1 saat bittiğinde Sosa girdiği ikili mücadelelerin %90’ını kazanmıştı. Her zamanki gibi topu çok iyi kullandı, oyun temposunu Trabzonspor lehine belirleyen isim oldu.

Maçın olayı

Abdülkadir Ömür’ün hakemlerin yanlış karar verdiği taçta centilmenlik yaparak topun en son kendisine değerek çıktığını söylemesi.

Kısa mesaj

Trabzonspor’un en büyük rakibi son haftalarda puan kaybetmesine sebep olan kolektif gerginliğiydi, bu maç özelinde bu sorunu çözdü. Sakatların da dönmesiyle kalan maçlarda bunu oyunuyla beraber geliştirdiği ölçüde şampiyonluk şansını yükseltebilecek kadro gücüne sahip.

YORUM YAZ