MENÜ

Sosa'sız merkez tutmadı!

Abone Ol Google News

Sosa daha önceki iki maçta Fenerbahçe’nin en iyilerinden birisi olmasa da dün gece Sosa’nın eksikliği Fenerbahçe’yi iki açıdan etkiledi: Birincisi baş top yönlendirici rolündeki Sosa’nın oyunun temposunu yükselten diyagonal topları olmadığı için Fenerbahçe merkezden rakibin yerleşik savunma dengesini yeteri kadar bozamadı. İkincisi de Sosa’nın yokluğunda merkezde öne Pelkas geçtiği Ozan da bir geriye kaydırıldığı için Ozan’ın en öndeki karşı preste kaptığı toplardan mahrum kaldı. Fenerbahçe ilk 45’i Konyaspor ceza alanı içinde sadece 10 kez topla buluşarak tamamlarken Altay da karşı karşıya kritik kurtarışı ile golü engelledi. 2. yarıya başlarken ve devre boyunca Erol hoca oyuncu değişiklikleri yaptı ama oyunu bir türlü değiştiremedi, ortadan yeterince üretemeyen Fenerbahçe 74. dakikada 30 orta deneyip sadece 2’sinde başarılı olmuştu. Modern futbolda merkez ve kanatlar arası keskin ayrım yok bilakis ikisi arasındaki yarım alanlar asıl ofansif üretim bölgeleri!

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Pelkas’ın VAR’dan iptal edilen golü öncesinde Valencia’nın topla münasebeti eğer el kararını gerektiriyorsa, Antalyaspor maçında Naldo’nun çok benzeyen pozisyonuna neden penaltı çalınmadı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Kravets sadece iyi bir vuruşla gol atmakla kalmadı, gol vuruşunda da sergilediği soğukkanlılığını maç boyunca takımı lehine kullanıp az gelen Konyaspor’un öz gelmesini sağladı.

Maçın olayı

Jevtovic’in havalanıp yaptığı yarım vole vuruşuyla gelen gol ve VAR’dan iptal edilen golde Pelkas’ın aşırtması, ligimizin estetik ortalamasının üstündeydi.

Kısa mesaj

Erol Bulut hoca, Sosa’nın yokluğunda bir türlü merkezden etkili olabilecek oyun planını ve oyuncu kombinasyonlarını sahaya yansıtamadı. Bazı değişikliklerinin zamanlaması tartışılacağı gibi son 10 dakika tamamen doldur boşalta dönülmesi hocanın vaat ettiği oyunla çelişkili bir durum.

YORUM YAZ