MENÜ

Samba şov

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İspanya’nın “ayağa garanti pas mezalimi”nden sonra paslanan futbol gönlümüz Hırvatistan-Danimarka maçıyla biraz ferahladı. O maç da iyiydi ama bir Alex yani bir Brezilya-Meksika değildi. Özlenen Dünya Kupası’na dair ne varsa bu maçta vardı: Festival atmosferinde güzelce delirmiş tribünler, tarafsızları bile ayağa kaldıran kıran kırana ikili mücadeleler, teknik maharetin yanında en az onun kadar çarpıcı bir topa sertlik... ABD’ye karşı güneyindeki tüm mazlumların birleşmesini hayal eden Bolivarcı bir Türk olarak Brezilya-Meksika maçı gönlümüzdeki futbol kıtasının 2018 standartlarındaki medar-ı iftiharı oldu. Hangisi elense yazık olacaktı, başta Perran Kutman Ochoa olmak üzere Meksika’ya yazık oldu. Brezilya’nın tam da teknik direktör Tite’nin hedeflediği cinsten attığı iki boş kaleye tipleme golü Cruyff’un yıllarca anlatmaya çalıştığı cinstendi: Kolektif olarak en başarılı gol boş kaleye atılandır. Çünkü rakibinize kolektif açıdan tek savunma şansı dahi bırakmadınız demektir...

Maçın sorusu

Neymar saha dışında yerde kaldığı pozisyonda ayağına basılma acısını abartıp yalancı çobanlık yapmasa, Layun kırmızı görür müydü?

Maçın starı

İlk yarı sonunda Willian maskesi takmış Pennant çıkıp yerine gerçek Willian sahaya çıkınca destekçilerini ihya etti.

Ochoa’nın harika kalecilik performansı. Lakin kendisi Meksika forması ile Süpermen gibiyken neden kulüp takımlarında Klark Kent?

Kısa mesaj

Infantino denen asla güvenilmez şahıs, Dünya Kupası’ndaki takım sayısını 48’e çıkarmakta ısrarcıysa, bari Güney ve Orta Amerika’dan takım sayısını arttırsın.

YORUM YAZ