MENÜ

Pelkas klası

Abone Ol Google News

Artık zemin yüzünden mi maçın saatinden mi bilinmez ama Fenerbahçe 11’inin en az yarısı konsantrasyon seviyesi düşük seviyede başladı. 28’de Sadık’ın çok kritik müdahalesi adeta takımın kalanını uyandırıp kendine getirdi, iyi anlamda soğuk duş efekti yarattı. 35’ten sonra Fenerbahçe ofansif açıdan da üretmeye başladı. 45+2’de Thiam ile gole ilk kez yaklaşırken devrenin uzatmalarının son anında golü buldu. Pelkas’ın altı pasta topla buluştuğunda sergilediği soğukkanlılığını dar alan becerisiyle harmanlaması perdeyi açtı. İkinci yarının başında yine Sinan Gümüş’ün getirdiği pozisyonda bir kez daha kalitesini sergileyen Pelkas perdeyi ardına kadar açtı. Gerisi geldi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Mesut Özil gelince Pelkas ile taktiksel rol paylaşımları nasıl olacak? Erol Bulut bu rol paylaşımını doğru uygularsa, Fenerbahçe'nin hücum kalitesi bambaşka seviyeye çıkabilir.

Maçın starı

Pelkas bir kez daha klasıyla maçı çözen isim oldu. Nazım da çok iyiydi, Sadık bir kez daha gayet iyi bir performans sergiledi.

Maçın olayı

Haberin Devamı

Emrah Başsan’ın maçın ilk golü öncesi attığı başarılı çalımlardan sonra verebileceği en kötü pası vermesi. O çalımlar Emrah’ı İstanbul’a taşımış, o pas hataları da İstanbul’da tutunamamasının sebebi olmuştu zaten.

Kısa mesaj

İki ezeli rakibi derbide karşılaşmadan önceki haftanın kapanış gününde Fenerbahçe hava ve zemin nedeniyle kağıt üstünde zor gözüken deplasmandan 3 puanla döndü. Mesut Özil kadroya hızlı bir şekilde ve doğru formasyonda adapte edilirse Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı artar.

YORUM YAZ