MENÜ

Ozan, Avcı, Çakır...

Abone Ol Google News

Derbinin sonucunu belirleyen üç dinamik var:

Haberin Devamı

1-Yanal’ın hatasından vazgeçip doğruyu bulması

2-Avcı’nın hatalı rakip ve mekân analizi

3-Çakır’ın idare-i maslahatçılığı Yanal’ın derbi öncesi son maçlardaki en büyük hatası Ozan Tufan’ı kanada sıkıştırmaktı. Hâlbuki Ozan’ın “merkezi dinamizmi” güçlü oyun devamlılığı için olmazsa olmaz: Atiba-Elneny merkezine karşı Ozan’ın Gustavo ile beraber hem Beşiktaş’a top yaptırmayan baskısı, hem de sahipsiz topların kazanılması savaşındaki etkisi Fenerbahçe’nin oyun üstünlüğü kurmasını sağlayan bir numaralı saha içi faktördü. Attığı jenerik golün yanı sıra Ozan’ın ilk yarıda kazandığı 6 top yine tek başına direnen Atiba’ya karşı ibreyi Fenerbahçe lehine döndürdü.

Eksik analiz

Avcı, Kadıköy’ü eksik analiz etmiş: Fenerbahçe, taraftarını arkasına alınca yani ilk golü atınca, hakemi de baskı altına alıyor ve 0-1’den dönmek derbilerde çok zorlaşıyor. O yüzden Avcı 0-0 planını daha iyi yapmalıydı, Diaby gibi bir top kaptırma makinesi yerine ya ısrarla kazanmaya çalıştığı Oğuzhan’ı maça hazır hale getirmeliydi ya da direkt Ljajiç ile başlayıp ilk 10 dakikadan Fenerbahçe’ye yüzde 71 kadar yüksek oranda topa hükmetme fırsatını vermemeliydi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Serdar Aziz-Vida çatışmalarından en az birisi penaltı değil mi? Atiba’nın golünden önce pozisyon aut değil de korner değil miydi? Çakır, N’Koudou’nun pozisyonunu tekrar izlese yine devam der mi?

Maçın starı

Cüneyt Çakır, Avrupa ’da gururumuz, “Türk hakemliğimizin Batman’i. İstanbul derbilerinde ise aynı Çakır ev sahibinin Joker’ine dönüşüyor. Vodafone’da penaltı vereceği pozisyonu Kadıköy’de es geçiyor ya da o gün ev sahibi kimse ona göre idarei maslahat yapıyor.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın yetersiz oyunu iç işleri meselesi, hakem standartsızlığı ise Beşiktaş’ın dış işleri meselesi. Evet, mali açıdan bırakılan enkaz, saçma sapan sözleşmeler nedeniyle yönetim öncelikle o ivedi sorunları çözme derdinde. Ancak Türkiye ’de MHK vs gibi dış işleri tamamen atlarsan, başın ekstra ağırır!

YORUM YAZ