MENÜ

Öp Altay'ın elini

Abone Ol Google News

Mesut Özil, ilk 45’i çoğunluğu tek top olmak üzere 45 isabetli pasla tamamladı. Fenerbahçe ilk isabetli şutunda maçın gol perdesini açarken de Mesut duran toptan kilit bir orta yaptı, 35’te topun altına girerek Thiam’a attığı ince pas da lig kalite ortalamasının üstündeydi. Dün gece ilk 45’teki Mesut aslında kariyer ortalama performansının yarı seviyesinde bile değildi ama sadece adı süper olan ligimiz ortalamasının üstünde bir etki oluşturmaya yetti. Pelkas, Gustavo ve İrfan Can ile beraber minimum yüzde 60 seviyede oynayan bir Mesut’u daha da etkili görebiliriz. Mesut ile Fenerbahçe daha çok pas, daha az orta yaptı. Lakin Fenerbahçe, hafta içi kupada uzayan maç nedeniyle de son yarım saatte durakladı, bir kez daha Altay’ın süper kalecilik performansı Fenerbahçe’nin 3 puanı cebinden düşürmemesini sağlayan en önemli faktör oldu. Fenerbahçe’nin 0-0 ve 1-0’ı 2-0’dan daha iyi oynaması sorununu Erol Bulut’un bir an önce çözmesi gerek. Misal kupa mesaisindeki uzatmalara sebep yorgun olanları daha önce tespit edip oyundan alarak sorunu dün gece çözmeye başlayabilirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

2-0 önde ve kupa uzatmaları edeniyle fiziksel açıdan yorgunken Mesut-Sosa-Ozan orta 3’lüsüyle topu neden rakibe bırakırsın? Topu rakibe bırakıp arkasından koşacaksan neden pas oyununa yatkın oyuncuları oyuna alırsın?

Maçın starı

Altay bir kez daha sadece ülkemizin değil kendi yaş grubunun tüm Avrupa kıtasındaki en yetenekli kalecilerinden birisi olduğunu kanıtladı.

Maçın olayı

Borini’nin golü çok usta işiydi zaten Altay artık başka türlü gol yemiyor. Efsane Tatar-Rus kaleci Dasaev öyleydi, Van Basten örneğindeki gibi her yediği gol jeneriklere geçerdi.

Kısa mesaj

Pelkas, Gustavo ve İrfan Can’ın ilk 11 oynayacak fizik kondisyon seviyesine dönmelerini beklerken Erol Bulut da dün geceki yorgunluğa bağlı veya değil belli dakikadan sonraki ani oyun düşüşlerine çare üretmeli.

YORUM YAZ