MENÜ

Nargilesiz Kruse sahası

Abone Ol Google News

Fenerbahçe maça iyi hazırlanmış, çok iyi bir maç başlangıcı yaptı. Top rakibe geçer geçmez nerede geçtiyse orada başlayan Fenerbahçe karşı presi ilk yarıya damga vurdu ve hücum sürekliliği ile taçlandırılan bir oyun üstünlüğüne dönüştü.

Haberin Devamı

Emre yedek başlamaya ikna edilince Ozan-Gustavo ikilisinin önderliğindeki karşı pres, Fenerbahçe’nin oyun kurucusuna dönüştü. Gustavo’nun %97 isabetli pas oranıyla oynadığı ilk yarının 30. dakikasında Fenerbahçe çoğu öne 100 isabetli pas yapmıştı. Ancak bu oyun üstünlüğünü uzun süre skor üstünlüğüne dönüştüremedi, çünkü isabetli şut oranı 60. dakikada 15’te 4’tü. Dirar yine iyi oynamasına rağmen Fenerbahçe uzun süre sol kanadı solak oyuncusuz oynadığı için 70’e kadar isabetli orta oranı da düşük kaldı.

Ancak Vedat yine bir şekilde golün oluşmasını sağladı. Skoru 1-0’a getiren golde Vedat yaptığı çapraz koşu ile başta onu tutan Ponck olmak üzere yerleşik Başakşehir savunmasının tüm düzenini bozdu. Kruse de geceye damgasını vurdu: Gece hayatı olmayan fiziksel açıdan güçlü bir Kruse, Fenerbahçe’ye dün gece olduğu gibi teknik açıdan hayat verecek kalibrede bir oyuncu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Ersun Yanal, gerçekten de tarif ettiği Ersun Yanal futbolunu oynattı. Bu oyun üstünlüğünün daha önceden skor üstünlüğüne yansıması için iyi bir ofansif sol bek ve Ciğerci’den daha yetenekli bir sol ön gerekmez mi?

Maçın starı

Kruse, Vedat’ın çapraz koşusu ile boşalttığı alanı çok iyi işledi. Topu olabilecek en doğru yere vurarak, o gole kadar gecenin starı olan kaleci Mert’i çaresiz bırakacak kadar usta işi bir vuruşla perdeyi açtı. İkinci golde de asistin asisti Kruse’den. Bu daha Max“imum” Kruse değil, fiziksel toparlanış süreci yeni başladı.

Maçın olayı

Maç sonunda Elazığ- Malatya ve tüm depremden etkilenen yerlerdeki insanlarımız için sahaya atılan atkılar, formalar. Dilerim TFF zamanında bir Beşiktaş maçında benzer bir destek organizasyonu yapıldığındaki hatasını tekrarlayıp ceza vermez!

Kısa mesaj

Ben hiçbir futbolcuya kendinizi eve kapatıp keşiş olun demiyorum. Messi- Ronaldo örneklerinden yola çıkarak “Kendinize ne kadar iyi bakarsanız, o kadar verimli oynama şansınız yükselir, iş etiği gereği yükselmeli” diyorum. Bir ay önce gece hayatı hatasından dönen Kruse de dün gece bunu kanıtladı.

YORUM YAZ