MENÜ

Marcao'suzluk

Abone Ol Google News

Galatasaray eksik olduğu kadar yorgun da başladı maça. Daha ilk 5 dakikada kaleci Okan, herkesi ileri gönderip uzun oynadı yani son 1 aydan farklı olarak Galatasaray seri kısa pas futboluyla başlamadı. İlk oyun kurucusu profilindeki Marcao’nun yokluğunda Taylan ekstra geri gelmek zorunda kalınca takımın boyu uzadı. Daha önceki 4 maçtaki gibi sürekli tam saha pres ve yoğun karşı pres de yapmadı Galatasaray. Aksine Konyaspor maçın ilk 15’inde önde baskı yaparken Luyindama ve Donk’un hatalarından pozisyonlar buldu. Marcao yokken Luyindama’nın performansı iyice düştü, sadece 80’de penaltıya sebep olan büyük hatası değil maçın büyük kısmında Luyindama kötü bir performans sergiledi. Galatasaray’da kötü oynayan başkaları da vardı ancak Emre Akbaba’nın bu kadar kötü oynarken 100 dakika sahada kalması çok sorgulanacak bir tercih oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Sadece Emre Akbaba’nın ilk yarı sonunda çıkıp yerine Kerem Aktürkoğlu’nun daha fazla süre alması değil asıl soru büyük resimde: 5 oyuncu değişikliği hakkı varken Fatih Terim’in genelde 60’tan önce oyuncu değiştirmemesi teknik direktörlük tarzına ters değil mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Genç Daci, 3 yıl önce direkt Vardar altyapısından transfer edildi. Uzun süredir Balkanlar’dan transfer yapan Konyaspor’un bölgeden yaptığı en başarılı alışveriş. Bonservis artı maaş genel maliyeti de tam bir scouting başarısı.

Maçın olayı

İsmail Kartal teknik direktörlüğünde Konyaspor’un üç İstanbul büyüğünü de yenmiş olması. Gerçekten çok iyi çalışılmış, çok boyutlu bir oyun planı ve çok doğru değişikliklerle gelen bir galibiyet daha.

Kısa mesaj

Galatasaray bu sezon ilk kez bu kadar çok gol yedi üstelik hiçbiri büyük kaleci hatasından kaynaklanmadı. Marcao yokken Galatasaray savunması yarı kaliteye düşüyor. Galatasaray’ın ne yapıp yapıp Marcao’yu ekstra kart görmesine sebep olan kontrolsüz hırs ruh halinden kurtarmalı!

YORUM YAZ