MENÜ

Kolay ama önemli

Abone Ol Google News

Son 2 lig maçında Saracchi’nin yaptığını, Uruguaylı solağın yokluğunda, sağ bek Mariano yaptı: İçeri ezbere havadan şişirmek yerine yerden bakarak görerek Adem’e al da at dedi. Mariano bu işleri Galatasaray’daki ilk 2 yılında fazlasıyla yapmıştı, bu sezonun 2. yarısında da tekrar yapmaya başladı. Eski günlerini hatırlatan cinsten bir gol katkısı da Donk’tan geldi: Altıpasta top kontrolünü iyi yapmak golün yarısıdır, Donk çok iyi kontrol edip derme çatma santrforla aşık atabilecek estetik bir vuruşla skoru 2-0’a getirdi.

Haberin Devamı

İlk 30 dakika Galatasaray’ın kurduğu üstünlüğün aslan payı, kolektif hücum presin: Kayseri kalecisi İsmail ne eliyle ne de ayağı ile oyunu başlatamadı, topu sürekli gelişigüzel dikmek zorunda kaldı. Sonuçta Galatasaray daha 12. dakikada topa sahip olmada yüzde 78 gibi büyük bir üstünlük kurmuştu. Ancak Seri daha önceki iki maçta sergilediği gerçek kalitesini sergileyemeyince sahneye Ömer Bayram çıktı: Muslera kurtardı, Ömer attırdı, Galatasaray kazandı.

Gecenin sorusu

Galatasaray’ın kolektif fizik kondisyonu neden her maç 60’tan sonra düşüyor? Son 10 maçta en az 4. kez (Başakşehir, Malatya, Ankaragücü maçları) buna şahit oluyoruz.

Haberin Devamı

Maçın starı

Ömer Bayram. Belki Onyekuru yüzde yüz kondisyonuna ulaştığı zaman sol önde kendisine yer bulamayacak. Ama bu sezonki performansı, Galatasaray için hayat kuraran kar lastiği kadar etkileyiciydi.

Maçın olayı

Onyekuru’nun döner dönmez asist yapması ve Terim’in ilk golünden sonra Feghouli’ye içten sarılışı: Fatih Terim hepimizden iyi biliyor ki geçen sezonun son 10 maçındaki Onyekuru ve Feghouli yine o seviyelerinde oynarlarsa Galatasaray’ın şampiyonluk şansı %30 artar!

Kısa mesaj

Lider Sivasspor’un aldığı 5-1’lik ağır yenilgi sonrası Galatasaray taraftarı daha da coşkuluydu. Rakip sürekli silbaştan yapmak zorunda kalan Kayserispor da olsa Falcao ve Saracchi yokken farklı ve kolay kazanmak önemliydi.

YORUM YAZ