MENÜ

İlk yarıdan kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sivasspor’un tek hücum planı kontrataktı. Ancak Samet Aybaba kontratakları gole çevirebilecek tek usta son vuruşçusu Robinho’yu yanında oturtunca, Aykut Kocaman’ın yağlı ekmeğine bal sürdü. Kocaman, kontratak yapmayınca sadece kendi yarı alanına gömülen Sivas savunması karşısında hücum sürekliliğini sağlayacak bir karşı pres istiyordu. İlk 45’te Fenerbahçe adeta Sivas ceza alanı içinde cirit attı: Ceza yayı ve çevresinde o kadar rahat paslaştı ki Aatıf ceza alanı içinde demarke vaziyette gördüğü ilk boşlukta golü yazdı. 2. gol ise Soldado ustalığı eseri. Dar alanda top tekniği ve oyun vizyonu gösterisi. Sivas o kadar telaşlı ve bilinçsiz şekilde gömüldü ki golü de kendi kalesine attı! Fenerbahçe 2. yarıda daha çok kontrol oyunu oynadı hâlbuki ilk yarıdaki gibi devam etse çok rahat farkı arttırırdı.

Gecenin sorusu

Fenerbahçe neden 2. yarıda frene bastı? İlk 45’teki oyunu devam ettirip 3’ü hatta 4’ü bulmak varken son dakikalardaki strese ne gerek var?

Maçın starı

Volkan Demirel: Özellikle 42’deki reaksiyonu çok kritikti. Ellerinin yanı sıra ayağını da liberolarınki gibi kullanarak maça damga vurdu.

Maçın olayı

Samet Aybaba’nın Robinho’yu ilk 11’de başlatmaması. Sivas’ın şampiyonluğa oynayan takımında bile bu kadar yetenekli oyuncusu yoktu.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin şampiyon olma şansı birçok taraftarının zannettiğinden daha fazla.

YORUM YAZ