MENÜ

Hoca özüne dönünce...

Abone Ol Google News

Yanal, hatasından döndü ve taraftar baskısıyla tekrar ‘Yanal Futbolu’na döndü: Fenerbahçe, 3 gol kaydettiği ilk 45’te bu sezon bir lig maçının ilk yarısında ilk kez bu kadar çok sayıda şut çekti. Yanal, “Fenerbahçe savunma yapmaz, yaptırır” diyordu ya zaten stoperler değişse de Fenerbahçe gol yiyor. İzmir’de Castro’dan yediği golün benzerini Sio’dan yediler. Sio, Castro’dan çok daha sert vurdu ama asıl benzerlik önünde Serdar, Sadık artı Gustavo varken vuruş açısı verilmesi. Fenerbahçe taraftarı, takım yediğinin iki katını attıktan sonra bunların üzerinde durmuyor, onlar için istatistik kadar estetik de önemli. Misal Gustavo ve Ferdi’nin golleri estetik açıdan hangisi daha etkileyici diye yarışacak cinsten. Vedat ise attığı 2. golde adeta ekmeği taştan çıkardı. Sakatlığını atlatmamış olmasına rağmen sekeni inatla takip etti, yere yatarak topu faulsüz aldı, kalktığı gibi usta bir dokunuşla golü yazdı: Tam bir oyun karakteri gücü farkını sahaya yansıttı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

84:09’da kaleci Ertaç’ın topla beraber dışarı çıkmasını o kadar hakemden tek birisi bile nasıl görmez? Bu kadar basit hataların tekrarlanmaması için illa maçın skoruna etki yapması mı gerekiyor?

Haberin Devamı

Maçın starı

Muriç’in attığı goller bir yana 64’te Gençlerbirliği kontratağında rakibin golünü engellemek için geriye attığı 50 metrelik depar çok büyük saygı duyulması gereken cinsten bir takım oyunculuğu karakteri.

Maçın olayı

Ferdi ısınırken taraftarların coşması ve neredeyse hepsinin Ferdi’nin özel bir ofansif katkı yapacağından emin olması. Fenerbahçe gibi büyük takımlarda forma verilmez, alınır; Ferdi bunu bir kez daha gösteriyor!

Kısa mesaj

Fenerbahçe, deplasmanlarda da dün gece Kadıköy’deki ofansif zenginliğini sergilemeli. Ferdi daha çok süre almalı, Kruse’nin fizik kondisyon seviyesi mutlaka yükselmeli. Geçen sezon Bremen’de son 26 şutunda 6 gol atan Kruse’nin seviyesine geri dönmeli. Rodrigues de ne kadar son vuruştan çok asiste konsantre olursa, o kadar verimli olabiliyor.

YORUM YAZ