MENÜ

Hem motive, hem akıllı!

Abone Ol Google News

Fransa’yı yendiğimiz ilk maçtaki gibi baskılı alan savunmasıyla başlamamız gerekiyordu. Ya da 4. dakikada Çağlar isimli Türk stoperlik harikasının yaptığı gibi baskı altında driplingle çıkabilme yeteneği ve cesaretini daha fazla tekrarlamamız gerekiyordu. Eksik oyuncularımızın da etkisi ile ilk 45’te bunları fazla yapamadık lakin kalede ahtapot-insan karışımı bir performans sergileyen Süper Mert vardı neyse ki...

Haberin Devamı

30’da aşırı baskı yiyince Şenol hocanın yaptığı kanatları değiştirme hamlesinden sonra 2. yarıya bir defansif orta saha çıkartıp ekstra ofansif oyuncu Hakan Çalhanoğlu ile başlamamız daha çok çıkmamızı sağladı. Tabii ilk 45’e göre en önemli artımız artık alan savunmamızı (örnek seviyede İrfan Can’ın yaptığı gibi) baskılı yapmaya başlamamız oldu. Topun arkasına taktiksel açıdan daha bilinçli geçtik.

Ofsayt taktiğimiz Merih-Çağlar ikilisinin liderliğinde daha etkili oldu. En azından ilk yarının aksine Fransa’nın oyunu sürekli domine etmesini engelledik. Çalhanoğlu’nun altın dokunuşu ile net pozisyon bile bulduk. Sonrası bir duran top düellosu ve sonunda muhteşem değerli 1 puan daha...

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Dünya Kupası Şampiyonu Fransa’dan yaklaşık 190 dakika boyunca durmayan toptan yani akan oyunda gol yemeyecek kadar iyi takım savunmasına sahip olduğumuzu farkında mıyız? Şenol Güneş’i artık bir hak ettiği şekilde tebrik etsek, olmaz mı?

Maçın starı

‘Ahtapot-insan’ Mert desem ‘Demir Türk’ Merih’e, ‘Demir Türk’ Merih desem ‘Savunma bakanı’ Çağlar’a, Çağlar desem diğer oyuncularımıza ayıp olur. Fransa’dan iki maçta 4 puan alınmasında ve lider dönülmesinde emeği geçen herkes yıldızdır hatta tarihsel açıdan gerçek süperstarlardır!

Maçın olayı

Sadece kendilerini çok zeki zanneden Fransız rejisinin oyuncularımızın asker selamını göstermemesi. Hepimiz gördük, bu teknoloji çağında tüm dünyaya da bir şekilde gösterdik; oyna devam!

Kısa mesaj

Bu kadar zor dönemde motive olup hem de eksikler varken taktiksel açıdan motive olduğu yüksek derecede akıllı oynamayı başaran oyuncularımız var. Önce İzlanda maçında sonra da finallerde tam kadro olursak, daha da fazlasını başarabilecek seviyedeler!

YORUM YAZ