MENÜ

Forvet şart

Abone Ol Google News

Geçen sezon kadro yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşayan Trabzonspor, 11 isimle takımı güçlendirdi ve yeni sezon öncesinde iddialı bir konuma geldi. Fırtına istikrar yakalarsa, sezonu geçen seneye göre daha yukarıda tamamlayabilir. Daha fazlası için ise net bir santrfor şart!

Haberin Devamı

Geçen sezon maçlar 90 dakika değil de 75 dakika sürseydi, Trabzonspor ligi daha üst sırada tamamlayabilirdi. Birçok maçta Trabzonspor, kadrosundaki sayısal eksikliği nedeniyle kazanabileceği maçları kazanamadı. Bu durumu iyi analiz eden Ünal Karaman ve Trabzonspor yönetimi şu ana kadar 11 oyuncu transfer ederek geçen sezonki sorunu çözmek adına teoride doğru bir adım attı. Ekuban’ın bonservisinin alınıp Nwakaeme’nin sözleşmesindeki serbest kalma maddesinin değiştirilmesi ile şu anda Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesinde daha iddialı olma yolunda takımın tek eksiği 2019 model Şota tipi net bir santrfor.

Avdijaj yıldız olabilir

Şu ana kadar yapılan transferlerden Avdijaj ve Yusuf Sarı geçen sezonki önemli bir eksik olan hücumun kanatları için iyi birer opsiyon. Yetenekli ama yeteri kadar profesyonel davranmadığı için şu ana kadar hayal kırıklığı yaratan Avdijaj, Ünal Karaman tedrisatını iyi değerlendirirse ligin flaş isimlerinden olabilir. Kıvrak bilekleriyle göz dolduran Almanya altyapılı Ahmet Canbaz da ilk 11’i zorlayabilir. Ayrıca Yusuf Yazıcı’nın ayrılması durumunda Abdülkadir Ömür onun yerine merkeze geçerken, yeni transferlerden birisi Abdülkadir’in sağ öndeki yerini alabilir.

Haberin Devamı

Orta alanda opsiyon fazla

Tabii ki Obi Mikel’i de bu merkez orta saha kombinasyonlarına eklemek gerek. Onazi, Sosa, Abdulkadir Parmak, Obi Mikel derken geçen sezon en kritik maçlarda stoper Zargo Toure’yi orta sahada oynatmak zorunda kalan Ünal Karaman’ın bu sezonki opsiyonları çok daha fazla olacak. Doğan Erdoğan da bu rotasyonda joker konumunda. Solak stoper Gaston Campi de 2019-20 model Trabzonspor 11’inin kilit oyuncularından olmaya aday.

Gerçekçi futbol aklı...

Sonuç olarak ise bence Trabzonspor’un en değerli transferi Ağaoğlu yönetiminin gerçekçi futbol aklı oldu. Bütçesini kulübün gelirleriyle doğru orantılı belirleyerek gerçekçi bir sürdürülebilir başarı planı devrede. Altyapısını gerçek bir özkaynak olarak kullanırken, genç yeteneklerin gelişmesini sağlayacak Sosa, Nwakaeme, Obi Mikel gibi usta oyunculardan takımın omurgasını oluşturmak doğru bir plan. Eğer stoper Gaston Campi de çabuk adapte olup savunma liderliğini üstlenirse Pereira ve Novak’ın geçen sezonun ilk yarısındaki üstün performansları istikrarlı hale gelebilir ve Trabzonspor ligi geçen sezondan daha yukarıda tamamlayabilir. Daha fazlası için ise net iyi bir santrfor şart.

YORUM YAZ