MENÜ

Flick'in planı

Abone Ol Google News

Robert Lewandowski, Dortmund’dan Münih’e Jurgen Klopp da komple Dortmund’dan gittiğinden beri Almanya’da Der Klasiker’in rekabet dengesi bozuldu. Dortmund her sezon Haaland, Sancho vs. gibi özel genç yetenekleri futbol sahnesine kazandırıyor ancak şampiyonluk yarışında son düzlükte, işi değiştirebilecek tecrübeli özel yeteneği Marco Reus’un müzmin sakatlıkları ipi göğüslemeleri önündeki en büyük engel oluyor. Hertha Berlin ve Gladbach gibi Dortmund’a göre daha az güçlü ve daha düşük bütçeli takımlara uzun yıllardır oynattığı idealindeki kontrol oyunundan vazgeçen Favre’ın Dortmund’u yeniden yükselişe geçiren über hızlı 3-4-2-1’inin oyun üstünlüğü kurmasını sağlayan iki kritik ismi; Emre Can ve Witsel sakatlıkları nedeniyle ilk 11’de başlayamadılar.

Haberin Devamı

Flick’in planı...

Kovac’tan sonra Bayern’i çok iyi toparlayan Flick ise Dortmund’un en büyük hücum silahı olan aşırı hızlı geçişlere karşı çok etkili bir karşı plan geliştirmiş. Müller’in orta 3’lünün parçası ekstra bir iç oyuncusu gibi Goretzka ve Kimmich’i desteklemesi sayesinde Bayern, Dortmund’un mecburen kontrollü kaosa döndüğü son 10 dakika dışında oyunun kontrolünü hep elinde tuttu. Piszczek’in çizgiden çıkardığı, Bürki’nin kurtarışı derken 43’te Kimmich klas bir aşırtma ile Bayern’e ihtiyacı olan golü kazandırdı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Emre Can ve Witsel fizik kondisyon açısından yüzde 100 seviyede olup Favre ideal merkez orta ikilisiyle başlasaydı oyun ve skor değişir miydi? Yoksa Dortmund’un en büyük eksiği taraftarı mı oldu?

Maçın starı

Bayern’de sol açık ve sol bekten sonra bu kez de sol stoperde yüksek standartlı oyununa devam eden Alaba her büyük takıma lazım cinsten bir “Avusturya” çakısı

Maçın olayı

58’de stoper Boateng kayıp düştü ve yerdeyken Haaland’ın şutunda dirseği ile şutun kaleye gitmesini engelledi. Hakem VAR’a bile gitmedi, gerçekten de “kolun doğal pozisyonu” kadar muamma dolu bir oyun kuralı daha yok!

YORUM YAZ