MENÜ

Fırtına'nın ihtiyacı var!

Abone Ol Google News

Galatasaray’dan, Stoke City’ye ilk transfer olduğu dönem Badou Ndiaye’nin kariyerinin zirve noktasıydı. Osmanlıspor’un Trabzonlu teknik direktör Mustafa Reşit Akçay döneminde kontratak ağırlıklı oyunda santrfor arkası ofansif orta saha olarak büyük verim aldığı Ndiaye, Galatasaray’a transfer olduktan sonra çift yönlü bir orta sahaya dönüşmüş ve o dönem İngiltere Premier Lig’de olan Stoke için ideal bir transfer olarak görülmüştü.

Haberin Devamı

Stoke o sezon düşünce Ndiaye kiralık olarak Galatasaray’a döndü. Ancak Sarı- Kırmızılılar’daki ikinci döneminde ilk yılı kadar başarılı olamadı.

Ekim’e kadar bankoydu

Senegalli, beklentiler düşük olduğunda o beklentilerin üstüne çıktı, beklentiler yükseldiğinde ise altında kaldı. Premier Lig için yeterince iyi değildi ama bir alt lig için de lüks görüldü. Ekim ayında hâlen Stoke’un banko oyuncusu olan Ndiaye, Ekim’den sonra hiçbir lig maçında 90 dakika sahada kalmadı.

Mikel de oradan geldi

İngiltere Championship’in her sene daha da gelişen bir lig olduğunu hesaba katalım ve şunu da hatırlatalım; Obi Mikel de geçen sezon Championship’te Middlesbrough’daydı. Çok parlak bir kariyer sonrası Türkiye Ligi’ne yaşı ilerlemişken gelmesi Mikel’in işini ne kadar zorlaştırdıysa, Türkiye Ligi’nde kendisini kanıtlayıp İngiltere’ye transfer olan Ndiaye’nin, Trabzonspor’daki işini o kadar kolaylaştırabilir.

Haberin Devamı

Hosseini ve Kamil oynadı

Bordo-Mavililer sakatlıklar nedeniyle bu sezon da geçen sezonki gibi Hosseini gibi bir stoperini veya Kamil Ahmet gibi yedek bek oyuncusunu orta sahada oynatmak zorunda kaldı. Ayrıca Fırtına’nın kas ve fizik gücü ile rakipleri caydırıcı oyun stilinde bir oyuncuya her şekilde ihtiyacı var.

Ndiaye bu sezon Stoke City de daha çok defansif ağırlıklı orta saha olarak oynatıldı, Ünal Karaman bunu da hesaba katıyor olabilir. Ayrıca merkez orta sahanın neresinde oynatılırsa oynatılsın Ndiaye, Sosa’yı fiziksel yük açısından rahatlatacak bir oyuncu.

YORUM YAZ