MENÜ

Feghoul-anda AŞ

Abone Ol Google News

Galatasaray, oyununun en çok beğenildiği dönemdeki fabrika ayarlarına dönmüş şekilde maça başladı: Taylan önünde 4 ofansif orta saha ile 1. dakikadan itibaren yoğun baskı yaparken topu kazanır kazanmaz seri paslar ile savunma arkasına kaçırdığı oyuncularıyla hücum sürekliliği kurdu. Feghouli ile Belhanda’nın mevkilerini değiştirerek ürettiği pozisyonlardan birinde gol perdesini Emre Akbaba erkenden açınca gerisi çorap söküğü gibi geldi. 17’de Feghouli kendi olgunlaştırdığı akını golle sonlandırırken sadece 2-0’dan devre sonunda Donk’un kafasıyla 3-0 olana kadarki sürede Galatasaray çok az zorlandı. O kısa sürede de zaten Muslera “Rahat olun son 10 yılın en iyi Süper Lig kalecisi geri döndü” performansını sergiledi: Rodallega’dan aldığı kafa topu ve Recep Niyaz’la karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda kalitesini hatırlatan Muslera, ligin kalanı için Galatasaray lehine çok büyük bir koz! 2. yarıda zaten Galatasaray ofansif açıdan daha da coşup savunma arkasına attığı her topta pozisyon üretti, maçı adeta kökünden kopardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Galatasaray, dün gece sahaya yansıttığı oyun felsefesi ile derbide oynasaydı puan alma şansı daha fazla olmaz mıydı?

Maçın starı

Bu seri pas stratejisiyle işleyen 4-1-4-1 formasyonu bu kadroda birçok oyuncunun verimini optimuma yaklaştırıyor. Bu oyun en çok da Feghouli ve Belhanda’yı yıldızlaştırıyor.

Maçın olayı

Muslera’nın Rodallega karşısında kazandığı kafa topu mücadelesi.

Kısa mesaj

Yönetim laf üretmeye harcadığı mesainin yarısını somut çözüm üretmeye harcarsa, birkaç nokta transfer ile Galatasaray şampiyonluk mücadelesini güçlü şekilde devam ettirebilir.

YORUM YAZ