MENÜ

Erol Bulut'un karşı planı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe daha önceki maçlarda Sosa ne kadar katalizör rolü oynarsa o kadar etkili olabiliyordu. Bu kez maç başında ikili mücadelede aldığı darbenin de etkisiyle Fenerbahçe formasıyla şu ana kadarki en etkisiz Sosa’yı izledik. Erol Bulut, Sosa ile Cisse’yi değiştirirken oyuncu ile beraber komple oyun planını da değiştirdi: Newton’un Sosa-Ozan-Gustavo üçlüsünü ilk yarıda durdurma planı teoride doğruydu ancak pratikte Lemos ile Sosa’nın anlaşamayıp çarpışması üzerine Afobe’nin fırsatçılığı Trabzonspor’u öne geçirmişti. İkinci yarıda Erol hoca, Samatta ve Pelkas’ı alan markajından kurtaran bir karşı planla Newton’ı mat etti. Caner’in duran top ustalıklarının yanı sıra özellikle Fenerbahçe’yi öne geçiren 55’teki gol Erol Bulut’un karşı planının pratikte en iyi işlediği andı: Orta sahaya eklemlenen serbest forvet Samatta presle rakipten top sökerken, ona yakın pozisyon alan Tisserand driplingle çıkıp Pelkas’ı buldu. Pelkas topuk pasıyla alan değiştiren santrfor Cisse’yi gördü o da Valencia’ya çilingir asisti yaptı! İlk yarı topu bekleyen, 2. yarıda topa giden bir Fenerbahçe vardı: Trabzonspor 2. yarıdaki ilk isabetli şutunu 87. dakikada atabildi!

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Caner’in kornerlerinde ön direğe hareketlenen Gökhan Gönül’ün belinde ip mi var? Tabii ki hayır, David Copperfield nasıl çok çalışıp her seferinde her yerde numarasını yediriyorsa onlarınki de Copperfield’ın futbol şubesi misali!

Maçın starı

Tisserand golü ve 2. gol öncesi rakibin yerleşik dengesini bozan driplingle çıkışıyla geri dönüşü ateşledi. Cisse’nin oyuna girişi tüm dengeleri değiştirdi, Caner’in duran top ustalığı ve Gustavo’nun terminatörlüğü tecrübe ile sabit zaten!

Maçın olayı

Fenerbahçe’nin duran toptan 2 gol daha bulup bu sezon toplamda duran toplardan 7 gol atması. Klopp boşa taç antrenörü tutmadı, Bielsa haybeye sürekli korner seti ve savunması çalıştırmıyor: Sıkışan oyunda ölü toplar çalışana hayat veriyor!

Kısa mesaj

Trabzonspor, şampiyonluk yarışına geç de olsa dahil olabilmek için mutlaka kazanmalıydı lakin Fenerbahçe kazanarak kısa sürede ne kadar geniş ve doğru bir kadro kurduğunu gösterdi. Erol Bulut’un oyunu döndüren hamleleri teknik heyet açısından da ibreyi daha yukarı çevirdi!

YORUM YAZ