MENÜ

En iyisi Crespo'ydu

Abone Ol Google News

İlk 10 dakikada Fenerbahçe %80 oranda topa sahip oldu, bir ara baskı da kurdu. Lakin devrenin kalan süresinin 34 dakikasında daha çok Crespo’nun kazandığı toplar ile Konyaspor’un savunma arkasına gönderdiği topları Kim’in süpürmeleri, Fenerbahçe adına öne çıkan noktalardı çünkü top Konyaspor’a geçtiğinde kalan oyuncular topu geri kazanmak için yeterince gayret sarf etmediler. Geriye kalan 1 dakikada ise Fenerbahçe saçmasapan bir gol yedi. Fenerbahçeli taraftarlar da haklı olarak kafalarındaki “Arda’nın bu form seviyesindeki Mesut Özil’den ne eksiği var ki ilk 11’de değil?” sorusunu tezahüratlarına yansıtmaya başladılar.

Haberin Devamı

2. yarının başında Mesut çıktı yerine Pelkas girdi, İrfan Can merkezde Mesut’un yerine geçti. Pelkas’ın kattığı ekstra hareketlilik Fenerbahçe’nin oyununu bir gömlek yukarı taşırken, İrfan Can da merkezde ilk yarıda görev aldığı sağdakinden daha etkili oynamaya başladı. Böylece Crespo’nun savaşçılığı ile kazandığı toplar bu devrede Fenerbahçe’nin hücum sürekliliği tesis etmesini sağladı.

Haberin Devamı

Ekstra değerli

İrfan Can’ın Kim’in tiplemesiyle gole dönüşen frikiği de bu devredeki hareketlilik ve hücum sürekliliği sayesinde kazanıldı. 81. dakikada Fenerbahçe 27 kez Konyaspor ceza alanı içinde topla buluşmuştu. Kilidi çözen ise Konyaspor karşısında Fenerbahçe’nin en iyisi olan Crespo’nun bakarak görerek ayağının dışıyla merkezdeki Pelkas’a yaptığı asist oldu. Pelkas’ın sonradan girip kattıkları Fenerbahçe için ekstra değerli olmayı sürdürüyor.

YORUM YAZ