MENÜ

Dört dörtlük Beşiktaş

Abone Ol Google News

Net bir kolektif oyun planı olunca, Ghezzal’ı izlemek daha da zevk veriyor. Ghezzal’ın maçın ilk golündeki asisti tam futbol sanatçısı işi. Daha zorlu ve yüksek kalitede liglerde Zidane ve Scholes bu tip sırtı dönükken topla buluşup dönerken birleşik hareketle bu tip usta işi paslar atarlardı. Batshuayi artık o pası da heba etse hem topa hem de Ghezzal’a ayıp ederdi. Beşiktaş’ın üçüncü Batshuayi’nin ikinci golünde ise Belçikalı forvet gerçekten usta işi bir gol vuruşu yaptı.

Haberin Devamı

Oyun karakterinin eseri

Skor 1-1 olur olmaz Josef’in golüyle gösterilen reaksiyon da tüm sezon dünyaları kaçıran Batshuayi’nin 45 dakikaya 2 gol sığdırması da Valerien Ismael hocanın oyuncularına kısa sürede benimsettiği yüksek tempolu oyun karakterinin de eseri. İlk yarıda yenilen gol ise biraz da üçlü savunma için ideal bir geri üçlünün olmamasından kaynaklanıyor. Sağ stoperde görevlendirilen ve önde baskıda faydalı oynayan Welinton’un soldan ortaya sızan Tayfur’u takip ederken ofsayt çizgisini bozması sorunu belki zamanla belli ölçüde çözülebilecek olsa da bek kökenli daha seri minimum iyi bir oyuncunun geri üçlüde olması sorunu kökünden çözebilir.

Haberin Devamı

İki Rosier olsaydı...

Misal kadroda Rosier’den iki tane olsaydı biri de sağ stoperde savunma kalitesini yükseltebilirdi. Şimdilik bu formasyonda da bu maç toplamında üç asistli Ghezzal-Rosier sağ kanat uyumu Beşiktaş’ın en güçlü ofansif kozu. Valerien hoca haklı olarak bunu bozmak istemiyor, Ghezzal’ı maksimum verimde kullandıktan sonra yorulunca değiştirip Güven ve Nkoudou kontra güçleriyle üç savunma önü üç merkez orta sahalı başka bir formasyonla oynatması da çok iyi bir sinyal. Sonuçta Farioli ligimizin hem etkileyici hem de artık tecrübeli taktisyenlerinden birisi. Bu şartlarda dört dörtlük bir galibiyet oldu.

YORUM YAZ