MENÜ

Beşiktaş için ideal

Abone Ol Google News

Oğuzhan gerçekten de 2018 hazırlık kampında çok iyi çalıştı. Partizan maçında attığı golden sonra gördüğümüz gibi de uzun zamandır olmadığı kadar hırslı. Ancak tek başına hırs maç kazandırmaya yetseydi, Beşiktaş zamanında Ali Eren’in oynadığı her maçı kazanırdı!

Haberin Devamı

Saha içi organizasyon 2018 model futbolda kazandıran en önemli fark: Yoksa dünyanın en çok maaş alan teknik direktörü Guardiola her maç sürekli başka taktiksel deneyler yapmaz, arayışlara girmez, Mourinho gibi bildiği okurken canına okunurdu!

Eksiği dolduracak isim

Beşiktaş’ın oyunu Cenk’in gidişinden sonra tıkandı. Talisca mükemmel bir şutör olduğu kadar santrfor olmayan en kudretli kafa vuruşçulardan birisi de olduğu için Beşiktaş kenar orta ağırlıklı oynama eğilimindeydi. Ancak son zamanlarda Talisca’nın gidişinden sonra Beşiktaş ceza alanında hep bir kişi eksik, ayrıca Oğuzhan ile Sosa dönemindeki istikrarlı Oğuzhan arasında hep bir pas istasyonu eksik. İşte o eksik istasyon olma konusunda ideal gözüken bir isim Adem Ljajic.

Ferguson peşindeydi

Haberin Devamı

Daha 20’sine bile gelmeden tarihin en iyi hocalarından Alex Ferguson’un sadece doğal top tekniği kriterine göre transfer etmek istediği bir yetenek Adem Ljajic. Talisca kadar olmasa da en azından Sosa kadar duran top kullanma maharetine sahip hepsinden önemlisi durmayan toplarda Beşiktaş’ın artık ezbere ortalara dönüşen hücumdaki damar tıkanıklığını merkezden çözebilecek bir pas yeteneği ile bezeli bir oyun vizyonuna sahip.

Aşırı hızlı olmasa da dar alanda birden çabuk hızlanıp çabuk oynayarak savunma arkasına kilit açacak pasları da cabası.

Güneş çok istedi

3-5-2’de ofansif orta saha bile oynasan iki kanat beki ile aynı çizgide değilsin, Beşiktaş’ta Caner-Adriano- Gökhan Gönül gibi pekala 3-5-2’lerde bile tek kanat oynayabilecek kadar ofansif beklerin yanı sıra, önlerinde Babel, Quaresma ve Lens gibi oyunculara yakın oynayacak bir Ljajic söz konusu. Beşiktaş’ta nihayet en verimli olduğu rolde çok daha fazla şans bulacak.

Quaresma gibi zaman zaman oynadığı takımın hocalarıyla ters düşen Ljajic’i Şenol Güneş çok istedi. Bakalım, Quaresma’ya “İlkokul öğretmenimden beri beni en iyi anlayan kişi” dedirten Şenol hoca, Ljajic faktörüyle oyundaki tıkanıklığı aşıp hocalık repertuarına yeni bir zirve yapan yetenek ekletecek mi?

Forvet ve kanat da...

Ljajic, Serie A’da Fiorentina, Roma ve Inter gibi marka kulüplerde şans bulabilecek kadar özel yetenek. Ayrıca bizim ligin yetenek ortalaması ile İtalya Serie A’nın yetenek ortalaması arasındaki farkı ve Serie A’da Torino’nun eti butuyla Beşiktaş’ın Süper Lig’deki güç ağırlığını da hesaba katın.

Adaptasyon mu? Ljajic, Serie A’da yıllarca en verimli olduğu düzen ve pozisyondan yani 4-2-3-1’in “en ofansif merkez orta sahası”ndan çok 3-5-2, 4-3-3, 3-4-3 gibi 10 numara formasyonlu oyuncuların taktiksel yerleşim gereği devşirme forvet veya devşirme kanat forvet oynatıldığı pozisyonlarda da verimli oldu.

YORUM YAZ