MENÜ

Avcı'nın yeni Visca'sı

Abone Ol Google News

Visca nasıl İ.B.B.-Başakşehir dönüşüm sürecinde lige damga vurduysa Abdullah Avcı da benzer bir kolektif oyun formatıyla hem Boyd’u geliştireceğine hemde Boyd’un Beşiktaş’ın oyununu geliştireceğine inanıyor. Boyd, daha modern tarzda Avcı’nın oynatmak istediği sisteme uygun bir kenar oyuncusu...

Haberin Devamı

Tyler Boyd, Abdullah Avcı’nın ısrarla istediği bir isimdi. Boyd’un Beşiktaş’a transfer süreci uzamasına rağmen Abdullah Avcı’nın ısrarı nedeniyle alternatifine bile bakılmadı. Abdullah Avcı, teknik adamlık kariyeri boyunca 4-3-3’teki kenar forvet tercihlerinde hep tam isabet yapmış bir isim. Cengiz Ünder’in, bir yıl içinde Altınordu altyapısından Başakşehir aktarmalı olarak Roma gibi bir deve transfer olmasında Cengiz’i geliştiren rolü ile Abdullah Avcı, bu konuda rüştünü fazlasıyla ispatlamıştı. Ayrıca Doka, Tom ve Visca’daki tam isabet tercihleriyle de Süper Lig’e kenar forvet tercihleriyle damga vurmuş bir teknik direktör. Herkes ister istemez Visca ile Boyd’u karşılaştırıyor. Ancak Boyd, 2019’daki Visca’dan çok, Başakşehir değil İ.B.B. iken misal 2014 yılındaki Visca’yı anımsatıyor.

Haberin Devamı

Benzer bir gelişim gösterdi

Visca gelişimini tamamlamış, kariyerinin zirvesinde Süper Lig için “Yüzde 100 hazır bir oyuncu”. Boyd ise geçen sezon Ankaragücü’nde İ.B.B. dönemindeki Visca’ya benzer bir sıçrama yaptı. Oyuncuların arasındaki yaş farkı da o yılların farkı kadar. Visca nasıl İ.B.B.-Başakşehir dönüşüm sürecinde lige damga vurduysa Abdullah Avcı da benzer bir kolektif oyun formatıyla hem Boyd’u geliştireceğine hem de Boyd’un Beşiktaş’ın oyununu geliştireceğine inanıyor. Boyd, ABD Milli Takımı’nda oynasa da Yeni Zelanda doğumlu bir oyuncu.

Yeni bir kanat daha şart!

ABD’li oyuncu daha modern tarzda Abdullah Avcı’nın oynatmak istediği sisteme uygun bir kenar oyuncusu. Boyd transferine rağmen Beşiktaş’a bir kenar oyuncusu daha gerektiğini düşünüyorum. Yoksa Lens veya Quaresma, kapalı rakip savunmalara karşı kanat değiştirerek oynadıklarında şu ana kadar gerekli verimi sahaya yansıtamadılar. Beşiktaş’ın ayrıca sağ ve sol bek pozisyonlarını da yenilemesi Gökhan ve Caner’e alternatif isimleri kadroya katması gerekiyor.

Kontenjan nedeniyle...

Stoper konusunda Atınç Nukan, öncelikle altyapıdan yetiştirilmiş oyuncu kontenjanı nedeniyle düşünülüyor. Stopere diğer aday Vitor Hugo da ilk 11 için iyi bir alternatif olabilir. Brezilya Ligi’ndeyken oldukça iyiydi. Ancak Fiorentina’nın oyun sistemine uyum sağlayamadı ve İtalya’da bekleneni veremedi. Yine de Süper Lig stoper ortalamasına göre güçlü fiziği ve sert stoper tarzıyla kumaşının iyi olduğunu düşünüyorum.

Kazıya kazıya geldi

Boyd, futbola başladığında Yeni Zelanda’nın o dönemde bir Ulusal Ligi yoktu. Boyd, Yeni Zelanda ekibi Wellington Phoenix formasıyla Avustralya Ligi'nde oynuyordu. Orada dünyanın dört bir yanında yetenek araştıran Portekizli scoutların radarına girdi. Yani Boyd, tırnaklarıyla kaza kaza buraya geldi. Beşiktaş açısından bakarsak Şampiyonlar Ligi’nde namağlup liderlik başarısından sonra ilk önce Cenk, sonra da Babel’in ayrılmasıyla Beşiktaş takım hücumu rakipler tarafından çok kolay tahmin edilebilir ve karşısında önlem alınabilir hale geldi. Quaresma’nın sadece çizgiyi kullanarak yaptığı hücum aksiyonları karşısında diğer kanatta Babel’in de gidişinden sonra kanatlarda topla buluşma başına verimlilik düştü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ