MENÜ

Acil çıkış çekici Donk

Abone Ol Google News

Donk, ilk olarak havadan Beckhamvari bir kavisle arka direkte gol pususuna yatan Onyekuru’ya yaptığı asistle klasını konuşturdu. Tecrübeli futbolcu, 2. yarıda da acil çıkış çekici misali devreye girdi ve usta işi kafa gollerinden birine imza atarak 3 puanı takımının cebine koydu.

Haberin Devamı

Galatasaray, ilk yarıda yüzde 74 oranda topa sahip olsa da oyun temposunu yeteri kadar yükseltemediği için gol beklentisi 0.44’te kaldı. Etebo için kötü oyuncu diyemem ama şu ana kadar 11’de başladığı maçların neredeyse hiçbirinde Galatasaray’ın oyun kalitesini yükselten seviyede bir performans da sergileyemedi. Onyekuru’nun gelmesiyle sol önden sol içe kaydırılan Arda da ilk 45’te daha önceki maçlarda sol önde olduğunun yarısı kadar etkili olamadı. Galatasaray, tıpkı Gaziantep’teki gibi önce Muslera ile durdurdu sonra Onyekuru ile golü buldu.

Muslera hiç zorlanmadı

Giuliano’nun o penaltı feyki ile değil Muslera’yı alelade bir kaleciyi bile aldatması imkânsıza yakındı. Başakşehir topla oynama oranına nazaran daha çok pozisyona girmiş gözükse de kaçırdıkları penaltı dahil çektikleri şutların hiçbiri Muslera’yı zorlayabilecek cinsten değildi. İlk 45’te iki takım da paslaşarak rakip kaleye gidemeyince çok ama etkisiz ortalar izledik. Misal Galatasaray ilk yarıda 12 orta yapsa da sadece 3’ü isabetliydi. Lakin bunlardan birisi alelade bir ortadan çok Donk’un havadan Beckhamvari bir kavisle bakarak, görerek arka direkte gol pususuna yatan Onyekuru’ya yaptığı asistti.

Haberin Devamı

Derbiyi düşünerek...

Fatih Terim de Arda ve Etebo’nun ilk yarı performanslarını ve kolektif oyun seviyesinden memnun kalmamış olacak ki 2. yarıya hem oyuncu hem de oyunu değiştirerek başladı. Belki Galatasaray’ın ofansif açıdan daha üretken oynadığı maçlar var ama hafta sonu derbiyi de düşünerek Galatasaray’ın 2. yarıdaki gibi daha sağlam bir oyun oynaması gerekiyordu, bunu başardı. Donk 2. yarıda da acil çıkış çekici misali devreye girdi ve Süper Lig’de sıkça attığı usta işi kafa gollerinden birine imza atarak 3 puanı takımının cebine koydu.

YORUM YAZ