MENÜ

55. dakika!

Abone Ol Google News

Seri’nin derin oyun kurucu olarak geometrik açıdan “en defansif” orta saha olarak gözüktüğü 4-1-4-1’de tam saha presle başladı Galatasaray. Bu diziliş ve strateji, Rize deplasmanına göre ofansif açıdan çok daha üretken bir futbol oynamalarını sağladı. Yenilen gol tamamen duran top savunma eşleşmesi hatası. Hata Belhanda’da değildi, Gaziantep’in duran toptan en fazla gol atma potansiyeline sahip oyuncusu Djilobodji ile Lemina eşleşmeliydi.

Haberin Devamı

Daha dikkatli olması lazımdı

44’te Galatasaray kolektif ofansif zenginliği ve Feghouli ile Belhanda’nın özlenen teknik klaslarını sergilemesi sayesinde 2-1 öne geçmişti ancak yine kornerde Djilobodji, Belhanda ile eşleştirilince skor neredeyse 2-2’ye geliyordu! 32’de 192 isabetli pas sayısına, 43’te yüzde 71’lik topa sahip olma oranına ulaşacak kadar ofansif açıdan güçlü bir Galatasaray’ın özellikle Muslera, Luyindama ve Donk yokken savunmada daha dikkatli organize olması lazımdı.

Okan’ın kurtarışlarına yazık oluyor

Galatasaray, 55’e kadar ofansif gücüyle maçı farklı kazanacak kadar pozisyon geliştirdi. 55’teki Belhanda’nın savsak geri pas hatası sonrası asıl mevkisi stoper olan tek oyuncu Ahmet Çalık atılırken bir kez daha defansif organizasyon hatası Galatasaray’ın canını yaktı. Çalık belki de atılmak yerine bırakıp gole razı olmalı, takımını bu kadar uzun süre eksik bırakmamalıydı çünkü Galatasaray, 10 kişiyken bile gördüğümüz gibi gol atabilecek ofansif güce sahip ancak bu kadar savunmacı eksiği varken 11 kişi bile doğru defansif organizasyonu yapmakta zorlanıyor. Ligin en iyi yedek kalecisi Okan’ın kurtarışlarına yazık oluyor!

Haberin Devamı
YORUM YAZ