MENÜ

15-45 arası!

Abone Ol Google News

Sivasspor, taraftarını arkasına alarak yoğun bir doldur boşaltla başladı. Çok hızlı başlayarak, acayip bir baskı kurdu. İlk gol tam anlamıyla aralıksız içeri doldurmaların sonucu geldi. Son 10 maçın 8’inde ilk golü atan Galatasaray ise erkenden yediği golle bambaşka oynamak zorunda kaldı ve bu sezonki açık ara en güçlü oyununu 15-45 arasında sergiledi. İlk 45 sonlandığında Galatasaray’ın isabetli pas oranı yüzde 85’ti, bu oranı Sivas gibi yoğun baskı yapan bir takım karşısında deplasmanda yakalamak güçlü oyunun şifresiydi. Oyunun yönünü hızlı değiştiren diyagonal paslar, 1-0’dan sonra Galatasaray’ın mutlak üstünlük kurmasını sağladı. Falcao ve Feghouli’nin özel ustalıklarını konuşturdukları pozisyonlarda buldukları goller bu çok güçlü oyunun doğal sonucuydu. Bu sezon ilk kez bir takım, Sivas deplasmanında birden fazla gol atarken Galatasaray bunu 30 dakikaya sığdırdı. 44’te 3. golü kaçırması birinci, 59’da Seri’nin penaltıya sebep olan müdahalesi ise ikinci kırılma noktası oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

15-45’teki mükemmele yakın oyunun aslan payı Fatih Terim’indir. Peki, 77’den sonra yaptığı iki değişiklik sizce riskli miydi yoksa 3 puan adına risk almamak daha büyük bir risk mi olurdu?

Maçın starı

Hangi takımı tutarsak tutalım fark etmez, Muslera bir kaleciden öte bir fenomen. Zaten Galatasaraylı olmayanların çoğunun bile büyük sevgi ve saygısına mahzar olması bunun en büyük kanıtı.

Maçın olayı

Maalesef Mete Kalkavan’ın maçın yüksek temposunu kaldıramaması. İki pozisyon çok tartışılır.

Kısa mesaj

Galatasaray 15-45 arası gerçekten de çok üst düzey oynadı. Maçın 90 dakika toplamı da Sivas deplasmanı için çok iyi sayılır. Galatasaray’ın bunun yarısı kadar bile oynayamayıp kazandığı maçlar varken bu kadar iyiyken kazanamaması ironik oldu.

YORUM YAZ