MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde müthiş maç! (ÖZET) Milan-Inter maç sonucu: 0-2

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Milan ile Inter kozlarını paylaştı. San Siro'da ezeli rakibini Edin Dzeko ve Henrikh Mkhitaryan'ın golleriyle 2-0 mağlup eden Inter, final yolunda büyük avantaj sağladı.

Şampiyonlar Ligi'nde müthiş maç! (ÖZET) Milan-Inter maç sonucu: 0-2

İstanbul'un ev sahipliğinde 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi finali öncesi yarı finallerin heyecanı devam ediyor... İtalya'da Milano derbisinde Hakan Çalhanoğlu'lu Inter, Milan'ın konuğu oldu. San Siro'da oynanan ve İspanyol hakem Gil Manzano'nun yönettiği karşılaşmada gülen taraf konuk takım oldu.

Haberin Devamı

PERDEYİ DZEKO AÇTI

Karşılaşmaya hızlı başlayan Inter 8. dakikada milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun sol taraftan kullandığı kornerde Edin Dzeko'nun golüyle 1-0 öne geçti.

MKHITARYAN SONUCU BELİRLEDİ

11. dakikada Dimarco'nun pasında topla buluşan Mkhitaryan, kaleci Maignan ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. Mücadelenin kalan dakikalarında iki takımın atakları da sonuçsuz kalınca Simone Inzaghi’nin öğrencileri maçtan 2-0 galip ayrılarak 16 Mayıs Salı günü oynanacak rövanş öncesi büyük bir avantaj elde etti. Turu geçen taraf Real Madrid-Manchester City eşleşmesinin galibi ile İstanbul'daki finalde kozlarını paylaşacak.

Şampiyonlar Liginde müthiş maç (ÖZET) Milan-Inter maç sonucu: 0-2

INTER BİR İLKİ BAŞARABİLİR

Inter, kupayı kazandığı 2010, Milan da şampiyon olduğu 2007'den sonra ilk kez yarı finale kaldı. İki takım bu arenada daha önce 2003'te yarı final, 2005'te çeyrek finalde karşılaştılar ve hepsinde Milan, turu geçen taraf olmuştu. 2023'te ilk maçta büyük bir avantaj yakalayan Inter, rövanşta final biletini alarak ezeli rakibi karşısında bir ilki başarabilir.

Haberin Devamı

HAKAN ÇALHANOĞLU'NDAN 1 ASİST

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, ilk 11’de başladığı mücadelede 1 asist katkısı sağlarken, mücadelenin 78. dakikasında yerini İtalyan futbolcu Roberto Gagliardini’ye bıraktı.

Şampiyonlar Liginde müthiş maç (ÖZET) Milan-Inter maç sonucu: 0-2

18 YIL SONRA KARŞILAŞTILAR

İtalyan temsilcileri Inter ve Milan, Devler Ligi’nde en son 04-05 sezonunun çeyrek finalinde karşılaştı ve Milan evinde 2-0, deplasmanda 3-0 galip geldi. 18 yıl aradan sonra bu sene yarı final mücadelesinde eşleşen eki ekip arasında gülen taraf ise bu kez Inter oldu ve İstanbul biletini almaya çok yaklaştı.

Şampiyonlar Liginde müthiş maç (ÖZET) Milan-Inter maç sonucu: 0-2

Milan yarı finale nasıl kaldı?

Şampiyonlar Ligi'nde E Grubu'nda Chelsea, Salzburg ve Dinamo Zagreb ile mücadele eden Milan grubu 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 2. bitirdi. Kırmızı Siyahlılar, son 16 turunda Tottenham'ı 1-0 ve 0-0'lık skorlarla eleyerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Serie A'yı bu sezon şampiyonluğunu lig bitmeden ilan eden Napoli'yi 1-0 ve 1-1'lik skorlarla saf dışı bırakarak yarı finale çıktı.

Haberin Devamı

Inter yarı finale nasıl kaldı?

C Grubu'nda Bayern Münih, Barcelona ve Viktoria Plzen ile çekişen Inter, 3 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 beraberlikle 2. sırada tamamladı. Son 16 turunda Porto'yu 1-0 ve 0-0'lık skorlarla geçen mavi-siyahlılar çeyrek finalde bir başka Portekiz temsilcisi Benfica'yı, 2-0 ve 3-3'lük skorlarla eledi ve yarı finale çıktı.

Edin Dzeko'nun Inter Formasıyla Attığı İlk Gol

YORUM YAZ