MENÜ

Beşiktaş-Jagiellonia

Siyah-Beyazlılar zayıf Polonya temsilcisi Bialystok ile oynadığı hazırlık maçından beraberlikle ayrıldı. Cionek'in golüyle geriye düşen Beşiktaş'ın sayısını genç Muhammed kaydetti.

Beşiktaş-Jagiellonia

BEŞİKTAŞ: 1 BIALYSTOK: 0

Haberin Devamı

Beşiktaş, kampın son maçında, kadroya son şekli verme adına, gençleri sahaya sürdü. Kendini gösterip kadroda kalmak isteyen oyuncular, bu psikoloji içinde bir şeyler kanıtlama peşinde koşunca, ortaya pozisyonu az heyecansız bir maç çıktı. Sahadan 1-1’lik skor ile ayrılan Siyah-Beyazlılar, teknik ekibin on kişiye yakın ismi ayıracağı raporu beklemeye geçti.

İlk yarıda tek şut atabildiler!

Teknik ekip, gençlerin son elemesi için, Polonya ekibi ile maç aldı. Bunu sağır sultan bile duydu, kadrodakiler duymamıştı sanki! Nitekim koca ilk yarıda karşı kaleye bir şut atabildiler. Zayıf rakip önünde, istenen oyunu ortaya koyamayan yedek kadroda, yorgunluk öne çıktı. Savunmada Berat ile Ersan, nerede ise bellerine gelen oyuncuya, hem de kafa ile gol attırıp uyumsuzluk örneği sergiledi. Bu olumsuz görüntüye rağmen, çok koşan, pres yapan, dişe diş mücadele etmek için çırpınan isimler de yok değildi. Sadece bu maça bakarak eleme yapmak elbette imkansız. İkinci yarı yapılan değişiklikler ofansif gücü artırdı. Nitekim 60’ta organize gelişen atakta Muhammed skora denge getirdi. Oyun olarak da üstün olan Kartal etkili olurken, kenar yönetim de kadroda tutacağı isimleri belirledi. Ancak görüntü şu; Muhammed, Hasan, Ümit, Mertcan Aktaş ve Kadir altyapı dönüşümlü olsa da, A takımda kalacak, altyapı patentli isimler olarak öne çıktı. Maçta öne çıkan bir konu da, kenar yönetimin 90 dakika içinde, birçok oyuncuyu farklı mevkilerde denemesiydi.

Kafile bugün geri dönüyor


Adı üstünde bu bir anlamda A takıma oyuncu seçme maçı oldu. Bu da takım oyunu yerine, bireysel hünerlerin ortaya konulması için çaba gösterilen bir maçtı. Dünkü maçla kampı tamamlayan Beşiktaş bugün TSİ ile 15.00’te Salzburg’dan kalkacak özel uçakla İstanbul’a gelecek.

Saatler karıştı!


Teknik ekip, dün akşamki maç için hareket saati olarak 17.45’i duyurdu. Rıdvan ile Mertcan Aktaş maç saatini Türkiye saati ile karıştırınca otobüse binmek için geç kaldılar. İki oyuncunun olmadıkları son anda farkedildi ve otobüs durduruldu. İki genç oyuncunun otobüse binmesi ile birlikte takım kahkaha tufanına tutuldu.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ