Konya'da Galatasaray'ın 240 milyon TL'lik maçı!

Fenerbahçe'ye kendi evinde mağlup olarak şampiyonluk kutlamalarına rötar yaptıran Galatasaray, bugün Konyaspor'a karşı deplasmanda en az 1 puan alması halinde mutlu sona ulaşacak. Ancak rakibinin de ligde kalma hedefine sahip olduğu ortamda Aslan'ın işi kolay olmayacak. Sarı-Kırmızılılar, her şeye rağmen beraberliği bile düşünmeden görkemli bir galibiyetle şampiyonluğa uzanıp taraftarından özür dilemeyi hedefliyor.

Süper Lig’in son haftasında Galatasaray 3 puanlık avantajla, şampiyonluğun favorisi olarak Konyaspor deplasmanına çıkıyor. Kendi evinde oynadığı Fenerbahçe derbisinde kutlama yapmayı planlarken, taraftarının önünde psikolojik açıdan kritik bir yenilgi alan Sarı-Kırmızılılar, bu kez görkemli bir telafi peşinde.

Haberin Devamı

En az 1 puan alması halinde, ezeli rakibinin İstanbulspor ile oynayacağı maça bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek olan Cim Bom, taraftarından bir anlamda özür dilemek ve coşkulu bir kutlama yapabilmek için mutlak galibiyet hedefliyor. Hafta içindeki tüm çalışmalar da bu plan doğrultusunda yapıldı.

24. ZAFER TURU OLACAK

Galatasaray, mutlu sona ulaşması durumunda 66. sezonu oynanan ligde 24. kez şampiyonluğa ulaşacak. Ligde en fazla şampiyon olan takım konumundaki Sarı-Kırmızılılar, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin (19) 5 şampiyonluk önüne geçecek. Galatasaray, bu sezon ipi önde göğüslemesi durumunda formasına 5. yıldızı takmaya çok yaklaşacak. Formasında 4 yıldız taşıma hakkına sahip tek takım olmayı sürdüren Sarı- Kırmızılılar, bu sezon da şampiyon olursa 24. kez zafer turu atacak. Fenerbahçe 4. yıldızı takmadan, Cim Bom’un beşinci yıldızı kazanmasına bir şampiyonluk kalacak.

Haberin Devamı

Konyada Galatasarayın 240 milyon TLlik maçı

TABLO İÇ AÇICI DEĞİL

Ancak ev sahibinin de çok önemli bir hedefi var. Ligden düşme tehlikesi bulunan Konyaspor da puan veya puanlar peşinde. Üstelik Sarı-Kırmızılı ekip, tam 3 sezondur Konya deplasmanından tek bir puan bile çıkaramadı.

Geçen sezon deplasmanda Konyaspor’a 2-1 yenilen Aslan, önceki sezonlarda da konuk olduğu maçlarda Yeşil-Beyazlılar’a 2-0 ve 4-3 mağlup oldu. Okan Buruk ve öğrencileri, bu kötü tabloyu da düzeltmeye çalışacak.

Konyada Galatasarayın 240 milyon TLlik maçı

ZAHA İÇİN İLK OLACAK

Galatasaray’ın bugün Konya’dan mutlu dönmesi durumunda kadrodaki oyuncular arasından 4’ü üst lig düzeyinde ilk kez şampiyonluk yaşayacak. Yıllarca İngiltere’de üst düzey futbol oynayan Wilfried Zaha, Almanya Milli Takımı’na kadar yükselen bir kariyere sahip Kerem Demirbay ile Derrick Köhn ve Brezilyalı Carlos Vinicius kariyerlerinde ilk kez şampiyonluk apoletini takacak.

238 MİLYON LİRA YOLDA

Galatasaray, elde ettiği şampiyonlukla yaklaşık 240 milyon Lira geliri kasasına koyacak. Sarı-Kırmızılı ekip, 38 milyon 30 bin Lira lige katılım, 23 şampiyonluğu karşılığında 77 milyon 625 bin lira da “şampiyonlar payı” bedeli elde etti. Süper Lig’de 37 hafta sonunda 32 galibiyet, 3 beraberliği bulunan Galatasaray, performans primi olarak ise 83 milyon 348 bin Lira kazandı. Aslan şampiyonluğu garantilemesinin ardından 39.8 milyon Liralık primin de sahibi olacak. Böylelikle Galatasaray’ın bu sezonki yayın havuzundan geliri 238 milyon 803 bin Lirayı bulacak.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK BAŞINA PRİM

Yayın bedelinde federasyon ve alt ligler payı çıktıktan sonra kalan miktardan kulüplere belli kriterlere göre ödeme yapılıyor. Buna göre lige katılım payı olarak 38 milyon 30 bin Lira, daha önce yaşanan her şampiyonluk için 3 milyon 375 bin Lira, her galibiyet için 2 milyon 488 bin, her beraberlik için ise galibiyet priminin yarısı ödeniyor.

Konyada Galatasarayın 240 milyon TLlik maçı

YORUM YAZ