Euroleague Final-Four ne zaman, nerede oynanacak? Fenerbahçe - Panathinaikos maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Euroleague'de Final-Four heyecanı başlıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko ilk maçta Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ile kozlarını paylaşacak. 5 yıl sonra Final Four'a katılma başarısı gösteren Sarı-Lacivertliler Yunan ekibi Panathinaikos'u geçerse adını finale yazdıracak. Yarı finalin diğer maçında ise Real Madrid - Olympiakos ile karşı karşıya gelecek. Peki, Euroleague Final-Four ne zaman, nerede oynanacak? Fenerbahçe - Panathinaikos maçı hangi kanalda, saat kaçta? Detaylar haberimizde...

Euroleague Final-Four ne zaman, nerede oynanacak? Fenerbahçe - Panathinaikos maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Euroleague Final-Four ne zaman, nerede oynanacak? Fenerbahçe - Panathinaikos maçı hangi kanalda, saat kaçta? İşte Fenerbahçe taraftarı bu soruların cevaplarını arıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko ilk maçta Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ile kozlarını paylaşacak. 5 yıl sonra Final Four'a katılma başarısı gösteren Sarı-Lacivertliler Yunan ekibi Panathinaikos'u geçerse adını finale yazdıracak. Yarı finalin diğer maçında ise Real Madrid - Olympiakos ile karşı karşıya gelecek. Euroleague Final-Four'la alakalı bilgiler ve tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Euroleague Final-Four ne zaman, nerede oynanacak Fenerbahçe - Panathinaikos maçı hangi kanalda, saat kaçta

Fenerbahçe - Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe Beko'nun 6. kez yer alacağı Final-Four, 24-26 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe Beko, yarı final maçında 24 Mayıs Cuma günü saat 19.00'da Yunanistan temsilcisi Panathinaikos Aktor ile Uber Arena’da karşılaşacak. Mücadele S Sport'tan canlı olarak ekranlara gelecek.

Real Madrid - Olympiakos mücadelesi ise aynı gün saat 22.00’da oynanacak.

9 YILDA 6. FİNAL-FOUR

Fenerbahçe, son 9 yılda 6. kez Dörtlü Final'e kalarak bu organizasyonun en başarılı takımlarından biri olmayı başardı.

Sarı-lacivertliler, 2017'de İstanbul'da kupayı kazanırken, 2016'da Berlin ve 2018'de Belgrad'da ikinci, 2015'te Madrid'de ve 2019'da Vitoria-Gasteiz'de 4. oldu.

Haberin Devamı

RAKİP ERGİN ATAMAN’IN PANATHİNAİKOS’U

Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final'in ilk maçında A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunanistan'ın Panathinaikos AKTOR ekibiyle karşılaşacak.

Yıllarca Türkiye'de Fenerbahçe'nin basketboldaki en büyük rakiplerinden Anadolu Efes'le önemli başarılar yakalayan Ataman, Yunan takımının başında Fenerbahçe'ye rakip olacak.

Dörtlü Final'in diğer eşleşmesinde ise normal sezonu lider bitiren İspanya ekibi Real Madrid ile Yunanistan temsilcisi Olympiakos karşı karşıya gelecek.

Euroleague Final-Four ne zaman, nerede oynanacak Fenerbahçe - Panathinaikos maçı hangi kanalda, saat kaçta

ALMANYA'DA COŞKULU KARŞILAMA!

Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Turkish Airlines EuroLeague Final Four yarı final maçında Panathinaikos ile karşılaşacak olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, organizasyona ev sahipliği yapacak kente geldi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçakla Berlin'e hareket eden Fenerbahçe, akşam saatlerinde Berlin Havalimanına geldi. Teknik ve idari kadro ile oyuncular, Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Berlin Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve çok sayıda taraftar tarafından karşılandı.

Fenerbahçe Beko’da son durum ve maç önü notları:

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague’de normal sezonu 20 galibiyet ve 14 yenilgiyle altıncı sırada noktaladı. Sarı-Lacivertliler, Play-off turunda ise normal sezonu üçüncü sırada bitiren Monaco’yu 2-3 ile geçerek beş yıllık aranın ardından Final Four biletini aldı. Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde son olarak Play-off çeyrek final karşılaşmalarına çıktı. Normal sezonu 25 galibiyet ve beş yenilgiyle ikinci sırada bitiren ekibimiz, ligi yedinci sırada tamamlayan Aliağa Petkim Spor’u 2-0 ile geçerek yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko’da Yiğit Hamza Mestoğlu’nun sakatlığı bulunuyor.

Panathinaikos Aktor hakkında:

Sadece Yunanistan’ın değil, Avrupa basketbolunun en önemli takımlarından biri olan Panathinaikos, 1988 yılında oynanmaya başlanan EuroLeague Final Four döneminin en başarılı ekiplerinden biri. Panathinaikos, 1996-2011 yılları arasında altı EuroLeague şampiyonluğuna ulaşırken, bunların beşinde Zeljko Obradovic imzası bulunuyordu.

Panathinaikos, Yunanistan basketboluna 1967-1984 yılları arasında kazandığı 12 yerel damga vurmaya başladı. Durgun geçen yılların ardından Atina ekibi, 1996 yılında Avrupa’nın zirvesine çıktı. 1996’da Panagiotis Giannakis, Dominique Wilkins ve Fragiskos Alvertis bir araya gelerek bir Yunan takımı için ilk Avrupa şampiyonlukla şampiyonluğu olan EuroLeague kupasını Panathinaikos müzesine getirdi. Ardından birkaç yıl sonra Zeljko Obradovic yönetiminde Panathinaikos için yeni bir başarı serisi başladı.

2000 yılında Obradovic ile Selanik’teki finalde Maccabi’yi geçerek ikinci EuroLeague kupasını kazanan PAO, 2002’de ise bu kez bir ev sahibi takıma karşı deplasman ekibinin kazandığı tek şampiyonluk olan ve Kinder Bologna’ya karşı elde edilen tarihi zafere imza attı. Panathinaikos, dördüncü EuroLeague kupasını 2007 yılında Atina’da CSKA’yı iki sayılık farkla geçerek elde etti. 2009’da da bu final Berlin’de tekrarlanıyor ve gülen taraf yine iki sayılık farkla Obradovic’in Panathinaikos’u oluyordu.

2010-2011 sezonunda ise Dimitris Diamantidis önderliğinde son şampiyon Barcelona’yı Play-off turunda saha dezavantajına rağmen eleyen Panathinaikos Final Four’a kalıyor ve finalde de Maccabi’yi geçerek altıncı EuroLeague zaferini elde ediyordu. 2012’de Final Four’da final şansını yarı finalde kaçıran PAO, bu sezonun sonunda ise Zeljko Obradovic ile yollarını ayırıyordu.

2013 ve 2014’te Final Four’un yalnızca bir galibiyet uzağında kalan Panathinaikos, Yunan Ligi’nde ise iki kez üst üste ligi ve kupayı müzesine götürüyordu. 2014-2015’te Yunanistan kupasını kazanan, ligde final oynayan ve üst üste beşinci kez EuroLeague’de Play-off yapan PAO, Play-off turunda ise CSKA’ya elenmekten kurtulamadı.

2016’da Baskonia, 2017’de Fenerbahçe, 2018 ve 2019’da da Real Madrid tarafından EuroLeague Play-off turunda saf dışı bırakılan PAO, 2019’daki Yunanistan Ligi şampiyonluğuyla bu kulvarda 38. kez mutlu sona ulaşmış oldu.

Yoncalar, 2021 yılını Yunanistan Ligi ve Yunanistan Kupası şampiyonluğu ile bitirdi. Panathinaikos, aynı sezonda ise EuroLeague’de 11 galibiyet ve 23 yenilgiyle 16. sırada yer aldı.

Rakibimiz, 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında da EuroLeague’de Play-off’un uzağında kaldı.

Panathinaikos’un müzesinde 39 Yunanistan Ligi, 6 EuroLeague, 20 Yunanistan Kupası ve bir Kıtalararası Kupa şampiyonlukları bulunuyor.

Panathinaikos’ta son durum ve maç önü notları:

Panathinaikos’un kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Guardlar: Kostas Sloukas, Luca Vildoza, Panagiotis Kalaitzakis, Dimitris Moraitis, Kendrick Nunn, Jerian Grant, Marius Grigonis
Forvetler: Ioannis Papapetrou, Juancho Hernangomez, Alexandros Samontourov, Konstantinos Mitoglou, Eleftherios Mantzoukas
Pivotlar: Matthias Lessort, Aleksander Balcerowski, Kostas Antetokounmpo
Koç: Ergin Ataman

Panathinaikos, Turkish Airlines EuroLeague’de bu sezon oynadığı 34 maçta 23 galibiyet aldı ve ligi ikinci sırada noktaladı. Rakibimiz, Play-off turunda ise Maccabi Playtika’yı 3-2 ile geçerek 12 yıllık aranın ardından Final Four vizesi aldı.

Yoncalar, Yunanistan Ligi normal sezonunu 26 galibiyet ve bir yenilgiyle ilk sırada bitirirken, Play-off çeyrek finalinde ise PAOK’u 2-0 ile geçerek yarı finale yükseldi.

 

YORUM YAZ