Trabzonspor'da transfer için dev adım! Paul Onuachu'ya yeni teklif

Gelecek sezon transfer çalışmalarına devam eden Trabzonspor gaza bastı. Öte yandan Karadeniz ekibi, 2.01’lik dev forveti Paul Onuachu’yu takımda tutmak için Southampton’a daha önce yaptığı teklifi güncelledi...

Trabzonspor'da transfer için dev adım! Paul Onuachu'ya yeni teklif

Transferde yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren Trabzonspor’da, gündemin ana maddesi Paul Onuachu... Bu sezon çıktığı 25 resmi maçta 17 gol, 4 asistlik müthiş bir performans gösteren Nijeryalı yıldızın takımda tutulması hedefleniyor. Ancak Southampton’ın öncelikle oyuncuyu satmak istemesi ve kapıyı 15 milyon Euro’dan açması işleri zorlaştırıyor. Geride bıraktığımız yaz 1.5 milyon Euro’ya dev forveti kiralayan Bordo-Mavili yönetim, daha önce aynı rakamı önermiş ve oyuncunun maaşının tamamını ödeyeceğini İngiliz ekibine iletmişti. Fakat Southampton, bu teklifi geri çevirdi. Trabzonspor, Ada temsilcisine yaptığı teklifi güncelledi ve daha yüksek bir kiralama bedeli teklif etti. Şimdi Southampton Kulübü’nün yapacağı geri dönüş bekleniyor.

Haberin Devamı

TAKAS FORMÜLÜ GÜNDEMDE

Onuachu’nun Trabzon’da mutlu olması ve takımda kalmak istemesi Fırtına’nın elini bir nebze güçlendirirken, bu transferde esas belirleyici nokta; Southampton’ın vereceği karar. Geçtiğimiz sezon sadece Onuachu’yu değil, Orsic’i de Southampton’dan kadrosuna katan Bordo-Mavililer, bonservis bedeline ek olarak genç stoperi Taha Altıkardeş’i, Göztepe’ye bedelsiz vermişti. Yine takasta Göztepe’ye bazı isimlerin önerilme ihtimali yüksek. Bilindiği üzere, Southampton’ın sahibi olan şirket, Türkiye’de de Göztepe Kulübü’nün büyük hissedarı.

Trabzonsporda transfer için dev adım Paul Onuachuya yeni teklif

B PLANI YAREMCHUK

Onuachu’nun takımda kalmaması halinde Trabzonspor’un alternatif listesi çoktan hazır. Weghorst ve Petkovic gibi isimlerin yanı sıra gündeme gelen son oyuncu Roman Yaremchuk olmuştu. Ukraynalı forvetle görüşmelerini sürdüren Bordo-Mavililer’de, teknik direktör Abdullah Avcı’nın da Yaremchuk ile görüntülü bir konuşma yaptığı öğrenildi. Club Brugge ile kurulan temaslarda önemli mesafe katedilirken, oyuncuyla pazarlıklar sürüyor.

Haberin Devamı

CHAM PAZARLIĞI SÜRÜYOR

Trabzonspor’un uzun zamandır transferini bitirmeye çalıştığı Muhammed Cham konusunda pazarlıklar iyice hızlandı. 23 yaşındaki 10 numarayı büyük oranda ikna eden Bordo-Mavililer, Clermont Kulübü’yle orta yolu bulmaya çalışıyor. İlk etapta kapıyı 10 milyon Euro’dan açan Fransız ekibi, sonrasında rakamı 7-8 milyon Euro seviyesine çekmişti. Ancak Trabzonspor bu rakamı daha da düşürmeye çalışıyor. Yönetimin hedefi, en fazla 5 milyon Euro karşılığında bu işi bitirmek. Ligue 1’den düşen Clermont’ta bu sezon 33 maça çıkan Muhammed Cham, 8 gol atarken 4 asist yaptı. Avusturyalı yıldız, 10 numaranın yanı sıra kanat pozisyonunda da görev yapıyor.

Trabzonsporda transfer için dev adım Paul Onuachuya yeni teklif

İSTANBUL’DA DEV ZİRVE

Ankaragücü maçıyla sezonu tamamlayacak olan Trabzonspor’da, hafta içinde başkan Ertuğrul Doğan ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın bir araya gelmesi bekleniyor. Dev zirvede gidecekler ve geleceklerin yanı sıra sezon planlaması masaya yatırılacak.

YORUM YAZ