MENÜ

Sinyor Mancini

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fernando Muslera; İngilizce, İspanyolca, İtalyanca... Emmanuel Eboue; İngilizce, Fransızca... Aureleien Chedjou; Fransızca, İngilizce... Alex Telles; Portekizce... Felipe Melo; Portekizce, İspanyolca... Wesley Sneijder; Flemenkçe, İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca... Didier Drogba; Fransızca, İngilizce... İzet Hajrovic; Boşnakça, İngilizce, Almanca... Guillermo Burdisso; İspanyolca, İngilizce... Lucas Ontivero; İspanyolca...
Peki ya yerliler...
Gurbetçi futbolcular Aykut Erçetin, Salih Dursun, Ceyhun Gülselam, Hakan Balta ve Koray Günter; Türkçe, Almanca ve İngilizce konuşabiliyorlar.
Türkiye'de doğmuş, büyümüş Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Emre Çolak, Gökhan Zan, Umut Bulut, Yekta Kurtuluş, Oğuzhan Kayer, Eray İşcan, Veysel Sarı ve Umut Gündoğan'ın Türkçe haricinde ana dili gibi konuşabildikleri bir yabancı lisanı yok. Fakat hepsi de İngilizce'den anlıyor. Gayet normal olarak, futbol lügatındaki tüm terimleri ezbere biliyorlar.
Bu arada...
Hamit Altıntop diye bir adam var Galatasaray'da, Google translate mübarek!
Türkçe, Almanca, İspanyolca ve İngilizce'yi ana dili gibi konuşabiliyor.
Sonra...
Cenk Ergün vardı kulübede; İtalyanca, Fransızca, İngilizce konuşabilen...
Tomas Ujfalusi geldi şimdi onun yerine... İngilizce, Çekçe, İtalyanca konuşuyor, anlıyor, anlatıyor.
Cladio Taffarel var; İngilizce ve Portekizce konuşuyor. Ayrıca artık bizden biri gibi Tafo, Hagi'nin tercümanından daha iyi Türkçesi var!
Antrenör Tugay Kerimoğlu... Türkçesi var, İngilizcesi ana dili gibi...
Hepsi hiç bir şey bilmese bile Mert Çetin diye bir adam Galatasaray'da... Türkçe, Portekizce, İspanyolca, İtalyanca ve İngilizce sözlüklerini yutmuş adam!

Hâl böyleyken...

Kağıt gönderiyor Roberto Mancini sahaya...
Bir kez olsa, iki kez olsa anlarsın... "Karmakarışık bir iş çevirecek. Rakibin aklını alacak. Bu nedenle komplike değişiklikler yapacak. O yüzden yazıp verdi" diye yorumlarsın! Ama her maç aynı şeyi yapıyor İtalyan...
O kağıtlarda ne yazdığını gördük zaten... Siz de görün diye koyduk yazının içine... Bildiğin diziliş var sadece; İleride solda Burak, sağda Umut, ortada Drogba... Arkalarında Sneijder... Defansın solunda Semih, tandemde Gökhan-Chedjou ve sağ bekte Eboue... Bunu anlatmak için o kağıda ne ihtiyaç var?
Söyle Mert'e, anlatsın...
Çağır içeriden bir topçuyu, istediğini yaptırsın.

İtalyansın, yıllarca İngiltere'de görev yapmışsın. Avrupa Birliği vatandaşısın. Nüfus kağıdın bize göre sükseli...
Kariyerin kupalarla dolu... Harika futbolcuymuşsun, çok da iyi antrenörsün...
Hepsine kabul!
Bizim ülkemiz Türkiye... İtalya kadar İngiltere kadar gelişmiş olmayabiliriz.
Buna da kabul!
Ama sen de şunu bil!
Biz de dumanla haberleşmiyoruz Sinyor Roberto Mancini...

YORUM YAZ