MENÜ

Gökhan ecnebi, Marco Türk

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarının gergini; Beşiktaş... 16 maçta 7 kırmızı gördüler. Neredeyse iki maçta bir 10 kişi kaldılar. İlk yarının sakini; Balıkesirspor... Puan cetvelinin en son sırasındalar ama hiç futbol dışına çıkmadılar. Kırmızıları yok; aynı zamanda ligin en az sarı kart gören (27) takımlar.

*********

İlk yarının hayal kırıklığı; Sivasspor... İyi bir takım, iyi bir futbol anlayışına sahip teknik direktörleri (Roberto Carlos) olmasına rağmen, küme düşme hattına çakılıp kaldılar. Sergen Yalçın ile son hafta kazandılar, yıllardır bizi alıştırdıkları o görüntüleri yeniden sergilemeye başladılar.

İlk yarının bombası; Başakşehir Belediye... Üç Büyükler’den dışlanmış yerlileri, isimlerini dahi ancak oynadıklarında öğrendiğimiz yabancıları ile müthiş bir iş başardılar. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından 4. sırayı kaptılar.

*********

İlk yarının fiyaskosu; Taraftar... Statlar yapılıyor herbiri birbirinden janjanlı... Fakat ne için, kimin için? İlk yarıda neredeyse bir maçta bile dolu stat yoktu...

İlk yarının en coşkulusu; Konya... Bir ayda 7 maç oynandı şehirde, içlerinden biri de Beşiktaş-Trabzonspor maçıydı. Full çekti neredeyse hepsinde tribünler... Konyalılar’a tebrikler...

*********

İlk yarının golcüsü; Yine, yeni, yeniden Gekas... Yaşlı diyorlar, zart diyorlar, zurt diyorlar: Adam çıkıyor sahaya, rakibin ismine cismine bakmadan atıyor. Daha ne istenir ki bir santrfordan! İlk yarının karavanacısı; Aatif Chachechoue... Geçtiğimiz yıl ligin Gol Kralı olmuştu, bu sezon henüz 4’te... O atamayınca, Sivasspor da işte bu hallerde...

*********

İlk yarının en başarılı teknik adamı; Rıza Çalımbay... Aslında İrfan Buz da, Abdullah Avcı da, Şenol Güneş de başarılı elbette... Fakat bu seçim, tamamen ön yargım yüzünden! Çünkü sezon başı “Bu Mersin küme düşer” demiştim, bana fena kapak yaptılar!

İlk yarının en başarısız teknik adamı; Mehmet Özdilek... İtiraf etmeliyim ki, çok üzülerek yaptım bu seçimi... Çünkü Mehmet Özdilek aslında bu değil... Olmadı işte, tutmadı kimyaları. Yapacak bir şey yoktu, ayrıldılar.

*********

İlk yarının en iyi kalecisi; Volkan Babacan... ‘Kırık Kalpler Durağı’ Başakşehir’in bir başka ferdi! Fenerbahçe’de doğup büyümüş Volkan, kendini Avcı’nın takımında buldu. 16 hafta bitmiş, yedikleri gol sayısı 8... Maç başı; 0,5; Yuh yani!

İlk yarının en kova kalecisi; Emrullah Şalk... 15 maç oynamış, 31 gol yemiş... Maç başı 2,06; Bravo yani!

*********

İlk yarının hırçını; Elyasa Süme... 8 sarısı var, iki maçta bir sararıyor, 4 maçta bir oynayamıyor! Murat Ceylan var bir de... Sahaya girer girmez atılarak, az zamanda büyük iş başardı bu küçük dev adam...

İlk yarının gamsızı; Cenk Tosun! Ligin en hırçın takımı Beşiktaş’ta sarı kart bile görmeyen adam... Ben olsam ahengi bozuyor diye yollarım!

*********

İlk yarının savunması;
Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureano, Ferhat Öztorun... (Başakşehir Belediyespor) İlk yarının savunma(ma)sı; Uğur Akdemir, Kulusiç, Coelho, Bülent Cevahir... (Balıkesirspor)

YORUM YAZ