MENÜ

Zirvede tek başına

Abone Ol Google News

Başakşehir’in oturmuş oyunu ve kadro derinliği maçın kilidini açmaya yetti. Daha 8. dakikada gelen gol de takımın özgüvenini yükseltti. Zaman zaman yüzde 73’lere kadar yükselen bir topla oynama yüzdesi vardı. Rakiplerin takıldığı haftada bu kadar kendinden emin bir oyunla oynaması konuk takımın bulunduğu yerin tesadüf olmadığının açık göstergesi.

Haberin Devamı

Erken golle öne geçmeleri ve ardından baskıyı artırması da bunun en net ispatı. Farkın açılmasına engel olan genç kaleci Altay’ı ayrıca kutlamak lazım. Yine de oyun üstünlüğü 3 puan için yeterli bir faktördü. Ankaragücü cephesinde ise dar kadronun yanı sıra yaşanan ekonomik sıkıntılar ve son olarak da sakat cezalılar takımın belini büktü. Bu takımın aldığı 20 puanda büyük katkısı olan Erdem, Bifouma ve El Kabir’in eksiklikleri İsmail Kartal’ın hamle gücünü azalttı. Yine de topu rakibe bırakıp doğru durdular ama istedikleri fırsatları üretemediler.

Fark daha da açılabilir!

Abdullah Avcı ve öğrencileri geride kalan haftanın en karlı ekibi olurken içerideki Sivas yenilgisini de bu kritik galibiyetle telafi etmiş oldular. Galatasaray maçı öncesi de önemli bir moral kazandılar. 15. haftada 7 puan fark önemli. Üstelik bunu artırma şansları da tamamen ellerinde.

Haberin Devamı
YORUM YAZ