MENÜ

Zirve şekillendi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Manisa ve Kasımpaşa haftayı 3 puanla kapatırken, takipçileriyle olan fark iyice açıldı. Düşme hattındaki heyecan ise sonuna kadar süreceğe benziyor.

Bank Asya 1. Lig’de zirve yarışında kopmalar başladı. Manisaspor ve Kasımpaşa haftayı kayıpsız geçirerek, Süper Lig’e doğru adeta uçuşa geçti. Özellikle ikinci yarıda oynadığı 3 maçı da kaybeden Çaykur Rizespor ve yine son iki maçından puansız ayrılan Diyarbakırspor ise yollarına, kredileri bitmiş olarak devam edecek. Öte yandan “Süper Lig’de İzmir takımı yok” diye yakınanları her zaman duyarız. Ama İzmir derbisinde kim kimin önünü kesti bilemem ama, bu beraberliğin İzmir ekiplerinin Süper Lig’e giden yoluna darbe vurduğu kesin.
Bu haftaki maçlara baktığımızda düşme hattında büyük bir mücadele oluştu. Sakaryaspor, Diyarbakır galibiyetini perçinlemek için çıktığı maçta, Adana’ya yenilince, işini oldukça zorlaştırdı. Ama alttakilerin bir çoğu kazanarak, kolay teslim olmayacaklarını gösterdi. Hoş daha 14 maç var ve belki de hiç ummadığımız takımlar, kendilerini ateş çemberinin içinde bulacak, hiç beklemediklerimiz ise bir anda Play-Off’un içinde olacak. Burası Bank Asya, kısaca burada her an herşey olabilir. Gelelim haftanın maçlarına...

Manisaspor-Malatyaspor
Lider evinde ilk yarıda zorlandı. Gerçekten ilk gole kadar sahada oldukça dirençli bir Malatyaspor buldu karşısında, ev sahibi ekip. Ancak ilk 45 dakikanın sonlarına doğru gelen Rafael’in golü, bir anlamda Malatyaspor’un direncini kırdı. İkinci yarı hem bu golün altından kalkmak, hem de iyi savunma yapabilmek zordu. Nitekim Manisaspor as oyuncularının devreye girmesiyle sahadan 4-1’lik bir skorla ayrılan taraf oldu.

Kartalspor-Kasımpaşa
Kartalspor, ikinci yarının ikinci iç saha maçında Altay’a yaptığını, Kasımpaşa’ya yapamadı. Süper Lig adayı Kasımpaşa, tecrübesiyle, kadro zenginliğiyle, oldukça kötü günler geçiren rakibini deplasmanda yenerek haftayı kazasız kapattı.

Karşıyaka-Altay
İzmir’de iki takım için de 3 puan çok önemliydi. Ama bir taraftan da kaybetmek, büyük riskti şampiyonluk yolunda. İşte bu duygularla maça çıkan iki takımın futbolcuları, sonuç olarak istediklerini almadılar ama yine kaybetmemenin verdiği buruk bir sevinçle sahadan ayrıldılar.

Boluspor-Diyarbakırspor
Boluspor, ligin ikinci yarısında geçen sezonki formunu hatırlatmaya başladı. Yarenler, güçlü rakibi Diyarbakırspor önünde genç forveti Edim’in 2 golüyle galip geldi ve Play-Off yolunda umutlarını artırdı. İkinci yarıya deplasmanda Orduspor galibiyetiyle başlayan Diyarbakırspor, üst üste aldığı iki yenilgiyle taraftarını da hayal kırıklığına uğrattı. Bolu ise ne denli doğru bir yolda olduğunu gösterdi.

Orduspor-Çaykur Rizespor
Ordu’da iki takım da bıçak sırtında bir karşılaşmaya çıktı. İkisi de ikinci yarıda oynadıkları iki maçı kaybetmişlerdi. Sezon başı herkesin favori gösterdiği Rizespor; İstanbul’da Güngören Belediye, ardından da Manisaspor’a yenilerek, harakiri yapmıştı! Ordu ise Play-Off adayı olarak, devre arasını iyi geçirmesine rağmen, puanla tanışamamıştı. İşte böyle bir atmosferin olduğu Ordu’da, yüzü gülen ev sahibi oldu. Üstelik Orduspor kazanırken, iki golünü atan Serdar ve Bruno’yu da moral olarak kazanmasını bildi. Rizespor’un ise; üst üste 3. maçında 6 gol yemesi, 1 gol atması düşündürücü.

Adanaspor-Sakaryaspor
Güneyde tam bir can pazarı vardı. Bir hafta önce dış sahada Diyarbakırspor’u yenen Sakaryaspor, umutlarını gelecek haftalara taşımak için, Adana’dan mutlaka puan veya puanlarla dönmek istiyordu. Tatangalar, Adanaspor önünde kötü oynamadılar ama topu rakip kalenin içine atmayı beceremeyince, kaybettiler. Adana ise bu beceriyi Cemre ile gösterdi ve çok önemli bir 3 puan kazandı.

Güngören Belediyespor-K.Karabükspor
İstanbul’da gülen, konuk ekip oldu. Son iki deplasman maçını kazanan Kardemir Karabükspor, galibiyet serisine İstanbul’da bir yenisini ekledi. Güngören Belediyespor’un iç sahada mutlaka kazanması gereken maçlardan biriydi. Ev sahibi ekip, ligin sonunda korkulu rüya görmemek için, 3 puan parolasıyla çıktığı 90 dakikada, Karabüksporlu Süleyman’ın iki golüne engel olamayınca, sahadan buruk ayrıldı.

K.Erciyesspor-Gaziantep B.B.
İlk iki maçta 2 puan alan Erciyesspor, deplasmanların başarılı ekibi Gaziantep B.B.’yi 3-1’le geçmeyi başardı. Oldukça sıkıntılı günler geçiren Kayseri ekibi, elde edilen bu galibiyetle rahat bir nefes aldı. Gaziantep Belediye ise üst üste iki maçını da kaybedip, biraz da havasını yitirdi. Oysa konuk ekip son iki maçında 6 puan alsa, şu anda ilk altıdaydı.

Giresunspor-Samsunspor
Çotanaklar, uzatmalarda turnayı gözünden vurdu. İç saha maçlarında bir türlü başarılı olamayan Giresunspor, ilk önce savunma güvenliğini elinde tuttu. Ali Eren’in öğrencileri bu alanda gol yemeyerek başarılı oldu. Ama gol yollarındaki gecikme, “Artık bu maç beraber biter” havası yarattı. Ancak tecrübeli Aydın son saniyelerde Giresunspor’u adeta uçurdu.

YORUM YAZ