MENÜ

Yusuf ve altyapı sorunları...

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Yusuf Yazıcı olayını çözmeden lige başlarsa canı çok sıkılabilir. Niye derseniz gelişmeler, duyumlar bu olayın perde arkasını araştırdığımızda bizi böyle düşünmeye itti. Şimdi başkan Ahmet Ağaoğlu biraz da mecburiyetten dolayı kulübünü doğru yola soktu. Ağaoğlu şimdilerde yaptıklarıyla her kulübe örnek gösterilen bir popülariteye sahip. Ben de gerçekten gıpta ile izliyorum yapılan güzel işleri.

Haberin Devamı

Eğer gitmezse...

Ancak bugün bunlar yapılırken benim kafamda iki tane soru işareti var. Bir tanesi Yusuf Yazıcı transferi, ikincisi de Trabzonspor altyapısında neler oluyor. İsterseniz iki konuyu kısa ve özet olarak açayım yorum sizin olsun. Bugün Yusuf Yazıcı ile ilgili aldığım duyumlar, bilgiler, ‘15 milyon Euro getir git’ şeklinde. Ve bu rakam kulübe getirildikten sonra başkan ‘Bu paraya olmaz’ diyor. Eğer bu rakam önerilmemişse söyleyeceğim bir şey yok. Ancak tekliğin doğru olduğunu kabul edersek Yusuf’un gönderilmeyişi kulüp adına eksi yazar.

Önünü açmak lazım

Bundan sonra Trabzonspor formasıyla gitmeyi kafasına koymuş bir Yusuf’tan fazla hayır gelmez. Madalyonun diğer yüzü kulübün bu transferdeki duruşu Yusuf’u tribünlerin önüne atmak demek. Bu daha da tehlikeli bir durum. Kişisel fikrim şimdiye kadar ki gelişmelere bakarak bu transferin önünün açılması. Çünkü Trabzonspor ürettiklerini satmaya başlarsa bir Türk markası olarak Avrupa kulüpleri kapısını çok sık çalar. Elindeki genç futbolcu havuzunun müşterisi çok olur.

Haberin Devamı

Porto ve Benfica gibi...

Bugün Porto’nun, Benfica’nın yaptığını yapan bir kulüp olarak gittikçe büyür hem madden hem de manen. Gelelim altyapıya; burada kafama takılan, alınan tüm gençlerin Trabzonspor altyapısından değil de dışarıdan olması. Tabii ki yerli ve gurbetçi yetenekler kazanılmalı ama Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür gibi değerleri yetiştiren altyapıdan sadece 5 ismin alınması şaşırtıcı. Türk futbolunun geleceği hep altyapı derken ülkenin en yetenekli kaynağı kurudu mu, yoksa görmezden mi gelindi anlayabilmiş değilim. Sanırım yönetim bu konuda altın yumurtlayan tavuğu kesmemiştir. Şimdiye kadar ki emareler biraz kafa karıştırıcı geldi bana.

YORUM YAZ