MENÜ

Yiğido sağlam, ayağa kalkar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yiğido, Fenerbahçe karşısında mutlak 3 puan için çıktığı maçta belki de sezonun en iyi ilk yarılarından birini oynadı. Şimdiye kadar yapamadıkları hücum organizasyonlarını başarıyla yapıp 2 güzel golle de süslediler. Aatıf ve Beykan ikilisi ilk 45 dakikanın yıldızlarıydı. Ev sahibi ekip beklenenin aksine gergin değildi. Belki de kazanmaktan başka çarelerinin olmaması onları rahatlatmıştı. Fenerbahçe’nin sahaya çıkan 11’i de bir anlamda Sivasspor’u rahatlatmış olabilir. Nitekim rakip hücumlarda Fenerbahçe defansı oldukça zorlandı. Sadece Alper Potuk’un Fenerbahçe adına oyunu zorladığını söyleyebilirim.

Gaziantep atınca...

İkinci yarıda Mesut Bakkal ileride Teixeira’yı alıp Mehdi’yle orta sahayı takviye etti. Peirara ise Gökhan Gönül’ü sağ öne ve Meireles’i de orta sahaya alarak daha aktif bir kadro denedi. Aslında Fenerbahçe’de herkesin aklı kupa finalindeydi. Yine de Sivasspor karşısında kolay teslim olmadan mücadele edip prestijlerini korumak istediler. Tabi ki bir taraftan da Gaziantep’ten gelen sonuçlar, tribünleri ve de sahadaki futbolu etkiledi. Zaten Sivasspor’un özellikle Gaziantep’ten gelen gol haberinden sonra performansı dakikalar ilerledikçe düştü.

‘Bizden bu kadar’

Oyuna ikinci yarıda giren Meireles’in beklenmedik nefis golü bir anlamda umutları kırdı. Aslında 3 puanın kalmak için yeterli olmadığı bir 90 dakikada Sivassporlu futbolcular, “Bizden bu kadar, olmayınca olmuyor” der gibiydi. Süper Lig’e çıkıp 11 sezondur ayakta kalmak, önemli başarılar yakalamak göz ardı edilemez. Önemli olan düşüp, ayağa kalkmaktır. Sivasspor sağlam kulüp yapısıyla bunu başaracak güçte. Yeter ki inansınlar.

YORUM YAZ