MENÜ

Ya rütbeleri sökecek...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da Bülent Korkmaz dönemi ne getirecek? 48 saat evvel esamesi bile okunmayan, ama şimdi teknik patronluğa getirilen efsane kaptan ne yapacak? Öncelikle önünde; bir başka efsane kaptanın yaptıkları var. Fatih Terim de, Ankaragücü ve Göztepe deneyimlerinden sonra soru işaretleriyle gelmiş ve unutulmaz başarılara imza atmıştı.
Bülent Korkmaz dendiğinde ilk aklımıza gelen, müthiş bir profesyonellik, disiplin ve savaşçı bir ruh. Yıllarca bu ruhla oynamış bir futbol adamının takımına oynatacağı futol tarzı da aşağı yukarı bellidir. İlk deneyimi olan Erciyesspor’da bunu uygulattı ve kupada finale çıkan bir takım oluşturdu. Elindeki Galatasaray belki Fatih Terim’in UEFA’yı kazanan kadrosunun ruhunda değil. O kadroda en büyük savaşçı kendisiydi. Şimdi Süper Lig’in en pahalı kadrosuna sahip bir lejyonerler topluluğu var. Yani takımda general çok, ama askerler yeterli değil. Ya rütbeleri sökecek ya da kendi tarzına uyduracak Bülent Korkmaz.
Futbolu bırakırken bir jubile dahi yapılmayan ve buruk ayrılan Bülent Korkmaz’a yönetim böyle kritik bir görevi vererek, bir anlamda onurlandırmış ve günah çıkarmış oldu. Şimdi Galatasaray adına hesaplaşma değil, başarıyı yakalama ve yaraları sarma zamanı. Bülent hoca da soyadı gibi bunu korkmadan yapacaktır. Bence en büyük destekçisi de onu yıllardır tribünlere çağıran ve bağrına basan 12. adam Galatasaray taraftarı olacaktır.

YORUM YAZ