MENÜ

Trabzonspor zoru başardı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor, geçen sezon bir adım önünde bitirdiği rakibi Bursaspor’u ağırladı. Aslında iki kulüp de iki ekip de sezona farklı farklı da olsa sorunlu başladılar. Trabzonspor’un Avrupa Kupaları’na erken vedası ve teknik kadronun değişmesi kısmi krizler yarattı Karadeniz ekibinde... Açıkçası Trabzonspor, çok da huzurlu değildi bu maça gelene kadar. Bursaspor ise transferin en çok oyuncu satan takımı... Bir taraftan kaybetttiler bir taraftan da kasalarını doldurdular. Burada en zor iş böyle bir ortamda futbolcu sirkülasyonu içinde takımı sezona hazırlayan Ertuğrul Sağlam’ındı. Düşünün ki bu maç bile çıkarken Bakambu’nun ilk 11 de olması planlanıyordu ama Fransız çıkmayınca perşembe günü takıma katılan kiralık Sercan bir anda kendini sahada buldu.

Cardozo topla buluşamadıyarı Bursaspor’un istediği gibi geçti. Yeşil-Beyazlılar, herşeye rağmen sakin oynadılar. Akıllı paslarla olgun ataklar geliştirdiler ve bir topları direkten dönmese belki de 1-0 önde soyunma odasına gidebilirlerdi. Trabzonspor’da Şota, bu şartlarda sürebileceği en iyi 11’i çıkarmıştı. Ancak onların da sorunu en uçta topu Cardozo’ya ulaştırmamaktı. Mbia’nın şutu haricinde tribünler heyecanlandıran bir aktivasyona yoktu evsahibi adına.

Öncelik skordu

Şota, ikinci yarıya statik oynayan Cardozo’nun yerine N’dyoe ile başlayınca Trabzonspor hücum hattı da daha rahatsız edici oldu. Gol belki karambolden geldi ancak ilk yarıya oranla baskı yiyen bir Bursaspor izledik. Sağlam’ın işi kolay değil; yepyeni ve son anda bir araya gelen oyuncuların koordinasyon sorunu yaşamaları normaldi ki maç içinde bunu gördük. Timsah, bu oyunla en azından 3 değil ama bir puanı alabilirdi. Ön bölgede yeteri kadar çoğalamadılar ve Erkan’ın arkası dönük topuk golüyle sezona puansız başladılar. Trabzonspor için öncelik iyi futboldan çok skordu. Nitekim iyi mücadele ettiler ve zorlu bir rakipten 3 puanı almayı başardılar.

YORUM YAZ