MENÜ

Sonuna kadar hak ettik

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Prag’da kader maçına çıkarken Ankara’dan gelen acı haber ve bombalı saldırı sonucu 95 yurttaşımızı kaybetmemiz. Millilerimiz için ister istemez fazlasıyla moral bozucu bir durumdu. Ancak oynamak ve kaybetmemek hatta kazanmak zorunda olduğumuz karşılaşmada sahaya yaratıcı bir orta alan ve dinamik bir 11’le mücadele ettik. Ancak ilk 45’te bu hırs, sahaya yansımadı. Cenk Tosun ilk 11’de oynaması bence doğru bir tercihti ama, istediği toplarla buluşamadı.

Oğuzhan, Arda ve Hakan hücumdan çok savunmayı düşündüler ve ofansif hamleleri de cılız kaldı. Oyunun 40. dakikasında topla oynama oranı yüzde 63 Çekler, yüzde 37 Ay-Yıldızlılar’dı. Gol pozisyonu açısından da çok kısır bir 45 dakika izledik. Bizim hiç pozisyonumuz yoktu, rakibin de bir tek yandan ortada uygun bir durumda kötü bir kafa vuruşu vardı. Özetle; kontrollü ve esas hamlemizi ikinci yarıya bırakır bir tavır içinde oynadık.

Tamamen rahatladık


İkinci yarı ise her şey istediğimiz gibiydi. Sabır futbolunu, disiplini elden bırakmadan daha aktif hale getirdik. Zaten bu pozitif düşünce hemen futbolumuza yansıdı. Penaltı golünden sonra daha da rahatladık ve panik yapmadan topu kendimizde tutarak oyunu da tuttuk. İşte bu anda Arda, kendine yakışır bir asistle Hakan Çalhanoğlu’na ikinci golü attırınca, tamamen rahatladık. Artık Konya’da kazanmak zorunda değiliz ama kaybetmeyelim. Yeter Play-Off’a kalmak için. Türkiye’de kötü bir şekilde güne uyandık ve geceyken en azından bir nebze olsun dindirecek bir zaferle Prag’dan dönüyoruz. Hem de hak ettiğimiz bir galibiyetle... Tebrikler çocuklar...

YORUM YAZ