MENÜ

Şampiyonluk rüzgarını arkalarına aldılar

Abone Ol Google News

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada Trabzon arkasına şampiyonluk rüzgarını alarak sahaya çıktı. Yarıştaki rakibi Sivas karşısında Sörloth ile gelen erken gol Fırtına’yı rahatlattı.

Haberin Devamı

Trabzon, nokta transferle kadrosunu güçlerdirdi. Sivasspor’a gelince; Yiğidolar önemli isimlerin sakatlığında yerlerini dolduramadığını gördük. İlk yarının sonunda kendi kalelerine attıkları 2. gol umut kırıcıydı.

İkinci yarıda Trabzon skoru korumaya yönelik bir oyun sergiledi. İlk yarıda nerdeyse hiç gol pozisyonu bulamayan Yiğidolar risk alınca pozisyon da yakaladı.

Sezonun ilk yarısında evinde kazanan Sivasspor’un ligin ikinci yarısındaki puan kaybı bu maçta da sürdü. Trabzonspor tecrübeli yıldızları genç kalecisi ve genç golcüsüyle önemli bir engeli daha kayıpsız geçmesini buldu.

Gecenin sorusu

Erken golle yenik duruma düşen Sivas, ikinci yarıda aldığı riskli futbolu ilk yarıda da uygulasa daha doğru olmaz mıydı? Çünkü Trabzonspor’a karşı defansif de oynasanız pozisyon vermeme ihtimali zayıftı.

Maçın starı

Haberin Devamı

İki isim, 35’lerinde olmalarına rağmen müthiş mücadele ettiler. Sağ bekte Pereira, hem iyi savunma yaparken hem de kaliteli ortalar yaptı. Sosa ise hem kalitesiyle hem de bitmek bilmeyen enerjisiyle galibiyeti getiren isimlerden oldular.

Maçın olayı

İlk yarıda Uğur ve Nwakaeme ve ikinci yarının başında Caner Osmanpaşa’nın çıkması ve ardından 61’de Ziya Erdal’ın başdönmesi nedeniyle oyun terketmesi ilginçti. Özellikle Sivasspor’da 3 oyuncu değişikliği de zorunlu olması maçın olayı diyebiliriz.

KISA MESAJ

Kupaya veda eden ve tek kulvarda kalan ilk yarının en başarılı ekibi Sivasspor ligin ikinci yarısındaki düşüşte şampiyonluk baskısının rolü büyük. Teknik kadronun takım üzerinde bu konuda mental bir çalışmaya gitmesi uygun olur.

YORUM YAZ